16 oktober 2020

Uitslag Fotowedstrijd 2020 ‘Oude Hollandse Waterlinie’

De uitslag van de fotowedstrijd van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie is bekend. Uiteindelijk voldeden er 88 foto’s aan de gestelde voorwaarden. Er deden dit jaar 42 mensen mee aan de fotowedstrijd. De jury heeft zich gebogen over de foto’s en is tot de volgende Top 3 gekomen.

Nummer 1: Hoogwater nabij Slot Loevestein van Frans van Ooijen

Nummer 1: Foto Frans van Ooyen

Argumentatie jurylid Sjaak Loef: Wat mij betreft beeldt deze foto het beste uit waar de Oude Hollandse Waterlinie voor staat. Water en verzonken land met een hek wat nog boven water te zien is.

Nummer 2: Een verliefd stelletje in een bootje bij Vesting Naarden van Cor Boers

Nummer 2: Foto Cor Boers

Argumentatie jurylid Jeroen van Noort: Een mooie foto met veel interactie en het verhaal achter het mooie plaatje. De omgeving lijkt de achtergrond voor een film. De interactie tussen de mensen in het bootje (handen op wangen) maakt dat de foto meer is dan ‘mensen varen in een bootje’. De omgeving en activiteit zijn bijzaak; het gaat om dat moment samen.

Gedeelde nummer 3: Kasteel Woerden van Ria de Wit en Muiderslot in de ochtendmist van Hans van der Steen.

Gedeelde 3: Foto Ria de Wit

Argumentatie bij de foto van Ria de Wit van jurylid Joke Pelser: De weerspiegeling in het water, de hoek van waaruit de foto genomen is, de rust die hij uitstraalt, er is veel te zien, de gracht eromheen, het fraaie gebouw in het water. 

Gedeelde 3: Foto: Hans van der Steen

Argumentatie bij de foto van Hans van der Steen door jurylid Rayza Alphenaar: De foto geeft een mysterieus gevoel, alsof je terug in de tijd bent gegaan.

Er waren veel mooie foto’s bij, het was dan ook een moeilijke taak voor de jury om een top 3 samen te stellen.

0 Shares
Sluit Menu