25 maart 2023

Uitbreiding opvang Oekraïners Reeuwijkse Poort

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk gaat de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Reeuwijkse Poort uitbreiden. Het bedrijvenpand aan de Reeuwijkse Poort is afgelopen jaar voor de helft afgehuurd voor de opvang van 150 Oekraïners. Omdat de andere helft van het pand leeg staat, grijpt de gemeente nu de kans om deze ruimte bij de opvang te betrekken.

Nieuwe deel eind van de zomer bewoond
Het nieuwe deel van de opvang zal naar verwachting eind van de zomer bewoond zijn. De gemeente gaat begin april met bewoners uit de buurt in gesprek. Het afgelopen jaar is de inpassing van de opvang in het bedrijvenpand aan de Reeuwijkse Poort zonder problemen verlopen.


Regionale afstemming over opvang
De oorlog in Oekraïne houdt aan en de verwachting is niet dat deze binnen afzienbare tijd eindigt. Nederland heeft inmiddels ruim 80.000 Oekraïense vluchtelingen onderdak geboden. Nog steeds vinden dagelijks nieuwe Oekraïense vluchtelingen een weg naar Nederland. Om ook hen een plek te kunnen bieden, zijn nieuwe opvangplekken nodig. Daarnaast kunnen op sommige plekken tijdelijk ingerichte locaties niet langer gebruikt worden. Er zijn dus steeds meer mensen op zoek naar een dak boven het hoofd.

“In de regio is voorgesteld om als gemeenten de invulling van huisvesting van specifieke doelgroepen uit te kunnen wisselen,” aldus burgemeester Grauss. “Zo willen de gemeenten elkaar helpen met de opvang van bijvoorbeeld vluchtelingen, maar ook met de Oekraïners. In onze gemeente huisvest het COA daarnaast nog een flinke groep van alleenstaande minderjarige vluchtelingen. Ik ben dankbaar voor de inzet van alle medewerkers, bedrijven en vrijwilligers bij de opvang van mensen in een onzekere situatie. Bij de huidige opg voor Oekraïners in de Reeuwijkse Poort zie ik dit als een belangrijke en waardevolle bijdrage.”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu