Gepubliceerd 21 april 2024

Twijfel of loswal de oplossing is om zwaar verkeer uit plassengebied te weren

Al sinds 2019 wordt gezocht naar een geschikte locatie voor een loswal om bouwtransport in het plassengebied over water mogelijk te maken. Transport over water is noodzakelijk om te voorkomen dat de smalle wegen kapotgereden worden en het is ook noodzakelijk voor de veiligheid van de overige verkeersdeelnemers. Uiteindelijk bleek de minst slechte plek voor een loswal langs de Breevaart, ter hoogte van Zoutmansweg 88. Om de loswal mogelijk te maken moet de bestemming van de Breevaart omgezet worden van water naar verkeer. In de raadsvergadering van woensdag 24 april staat het bestemmingsplan Breevaart als bespreekstuk op de agenda.


Alleen PvdA en D66 zijn voor de wijziging van het bestemmingsplan, de andere fracties twijfelen nog of zijn tegen. Door de loswal ontstaat een onveilige verkeerssituatie op de Zoutmansweg die beperkt wordt door het instellen van tijdsloten en verkeersregelaars. Om de overlast voor omwonenden te beperken, mag de loswal maar 80x per jaar gebruikt worden.


Volgens wethouder Robin Kersbergen kunnen er geen ontheffingen voor zwaar verkeer geweigerd worden als er geen alternatief mogelijk is. Door de loswal kan het zwaar transport volgens hem met de helft worden teruggebracht. ‘De gemeenteraad heeft destijds zelf aan het college gevraagd om een loswal te realiseren en er zijn al heel veel kosten gemaakt in de voorbereiding’: zei wethouder Dirk-Jan Knol in de commissie Ruimte van 17 april j.l.

Tekst Anneke Bekker

Lees ook Noodzaak en kosten baten loswal ter discussie | BR6 Nieuws

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN