Gepubliceerd 4 april 2024

Tweede waterleiding naar Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn krijgt een tweede waterleiding. Dat vertelt Jonas Medhin van drinkwaterbedrijf Oasen in het radioprogramma De Ochtendshow van Studio Alphen. Op dit moment komt het drinkwater uit rivier de Lek. ‘Een goede bron, maar wel 25 kilometer verderop’, legt Medhin uit. Om in de toekomst zelfvoorzienend te zijn, komt er een zogeheten koppelleiding tussen Alphen en Ter Aar, van 2300 meter lang.

Het wordt een stalen leiding. Die is volgens de woordvoerder van Oasen het meest robuust. Recent is er bij Gouda ook één geplaatst. Tussen Alphen en Ter Aar gebeurt straks hetzelfde. Het kan vijf tot zeven jaar duren voordat de leiding er is.

Tekst Anneke Bekker
Bron website van Studio Alphen

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN