13 mei 2022

Tweede transport van Local Care aangekomen in Oekraïne

Mede dankzij de giften van heel veel mensen heeft Stichting Local Care een tweede noodtransport naar Oekraïne kunnen realiseren. Na een eerste transport kort na het uitbreken van de oorlog is afgelopen dinsdag een tweede transport vertrokken naar Rivne in het noordwesten van Oekraïne.

Oplegger met hulpgoederen en twee Oekraïense chauffeurs

De goederen die verstuurd werden bestaan voornamelijk uit langer houdbaar voedsel, tweedehands kleding en dekens. Er zijn blikken voedsel aangeschaft bij de firma Van Tol in Bodegraven en een aantal weken geleden is in ’t Centrum bij de Ontmoetingskerk een inzameling gehouden van voedsel en kleding, die tijdelijk zijn opgeslagen bij de firma Griffioen Transport in Bodegraven.

Na het laden van de oplegger bij Van Tol en Griffioen is in Hazerswoude een grote hoeveelheid aardappelen en uien ingeladen die zijn geschonken door de heer Kaashoek in Hazerswoude. Halverwege de middag vertrok de vracht uit Bodegraven en op vrijdag 13 mei is de geheel gevulde oplegger in Rivne aangekomen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Wolken en opklaringen

n de ochtend wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de loop van de middag neemt het aandeel wolken toe. In de loop van de avond kan er lichte regen gaan vallen. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het voornamelijk bewolkt. Het koelt af naar 13°C.

Vrijdag wolken afgewisseld met brede opklaringen. De matige wind draait naar het noordwesten. Met 16°C is het vrij fris voor de tijd van het jaar.

In het weekend fris. 

Foto: De Groene wereld Wolken en opklaringen

 

Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en in de avond raakt het geheel bewolkt. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft in de middag 17°C aan.

In de nacht bewolkt en kans op wat regen. De minimumtemperatuur wordt 13°C.

Donderdag In de ochtend opklaringen maar in de middag en avond meer bewolking. De matige wind zit in de westhoek. Met 18°C wordt het een graadje warmer. 

Foto: Maarten Koch Wolken en opklaringen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu