13 mei 2022

Tweede transport van Local Care aangekomen in Oekraïne

Mede dankzij de giften van heel veel mensen heeft Stichting Local Care een tweede noodtransport naar Oekraïne kunnen realiseren. Na een eerste transport kort na het uitbreken van de oorlog is afgelopen dinsdag een tweede transport vertrokken naar Rivne in het noordwesten van Oekraïne.

Oplegger met hulpgoederen en twee Oekraïense chauffeurs

De goederen die verstuurd werden bestaan voornamelijk uit langer houdbaar voedsel, tweedehands kleding en dekens. Er zijn blikken voedsel aangeschaft bij de firma Van Tol in Bodegraven en een aantal weken geleden is in ’t Centrum bij de Ontmoetingskerk een inzameling gehouden van voedsel en kleding, die tijdelijk zijn opgeslagen bij de firma Griffioen Transport in Bodegraven.

Na het laden van de oplegger bij Van Tol en Griffioen is in Hazerswoude een grote hoeveelheid aardappelen en uien ingeladen die zijn geschonken door de heer Kaashoek in Hazerswoude. Halverwege de middag vertrok de vracht uit Bodegraven en op vrijdag 13 mei is de geheel gevulde oplegger in Rivne aangekomen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu