Gepubliceerd 3 juli 2022

Twee concerten van OBK in een week

Aflopen donderdag 30 juni heeft OBK in samenwerking met de Cultuurcommissie Bodegraven-Reeuwijk in het Evertshuis een mooi concert gegeven met muziek rondom het thema‘Rampjaar 1672’.

In die tijd (Barok en Renaissance) was er voor blaasmuziek nog niet zoveel geschreven, maar Muziekvereniging OBK Driebruggen heeft toch verschillende muziekstukken om weten te schrijven naar muziek uit deze tijd.

Zo speelde ze o.a. ‘Bach Variants’ van James Curnow, een welhaast traditioneel met een koraal. Het was een bewerking van één van de meest bekende koralen van Johan Sebastian Bach; Wer nur den lieben Gott lässt walten.

Maar OBK speelde ook ‘The Margam Stones’ van Gareth Wood. Het werk geeft muzikaal een aantal delen van een van de mooiste parken van South Wales weer. Met The Margam Stones programmeert OBK weer als vanouds een uitdagend en lastig concertwerk.

Het tweede concert dat Muziekvereniging OBK Driebruggen heeft gegeven in een week tijd was het Traditionele Pleinconcert gehouden op zaterdag 2 juli. Saxofoongroep o.l.v. Maaike Gerlsma speelde een aantal mooie stukken met o.a. “Memory” en het swingende “Dixieland Blues” ‘Dixieland’ is een vroege muziekstijl die in het begin van de twintigste eeuw ontstond in New Orleans, en zich van daaruit verspreidde naar Chicago en New York’. Na de wissel van de groepen speelde het groot orkest van OBK o.l.v. Mark van Mil, een vrolijke stukken o.a. een solostuk voor Es-Bas “Teddy Picnic”.

Verder werden o.a. de muziekstukken, “Suspiros de Espagna, Pastime With a Good Company, Bach Variants” gespeeld.

Na het concert werd de verloting gehouden, met als hoofdprijs “Een Reischeque.” Verder werden er mooie prijzen verloot, gesponsord door de winkeliers en bedrijven uit Waarder, Driebruggen en Bodegraven! (OBK bedankt de winkeliers en bedrijven hiervoor).

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN