3 juli 2022

Twee concerten van OBK in een week

Aflopen donderdag 30 juni heeft OBK in samenwerking met de Cultuurcommissie Bodegraven-Reeuwijk in het Evertshuis een mooi concert gegeven met muziek rondom het thema‘Rampjaar 1672’.

In die tijd (Barok en Renaissance) was er voor blaasmuziek nog niet zoveel geschreven, maar Muziekvereniging OBK Driebruggen heeft toch verschillende muziekstukken om weten te schrijven naar muziek uit deze tijd.

Zo speelde ze o.a. ‘Bach Variants’ van James Curnow, een welhaast traditioneel met een koraal. Het was een bewerking van één van de meest bekende koralen van Johan Sebastian Bach; Wer nur den lieben Gott lässt walten.

Maar OBK speelde ook ‘The Margam Stones’ van Gareth Wood. Het werk geeft muzikaal een aantal delen van een van de mooiste parken van South Wales weer. Met The Margam Stones programmeert OBK weer als vanouds een uitdagend en lastig concertwerk.

Het tweede concert dat Muziekvereniging OBK Driebruggen heeft gegeven in een week tijd was het Traditionele Pleinconcert gehouden op zaterdag 2 juli. Saxofoongroep o.l.v. Maaike Gerlsma speelde een aantal mooie stukken met o.a. “Memory” en het swingende “Dixieland Blues” ‘Dixieland’ is een vroege muziekstijl die in het begin van de twintigste eeuw ontstond in New Orleans, en zich van daaruit verspreidde naar Chicago en New York’. Na de wissel van de groepen speelde het groot orkest van OBK o.l.v. Mark van Mil, een vrolijke stukken o.a. een solostuk voor Es-Bas “Teddy Picnic”.

Verder werden o.a. de muziekstukken, “Suspiros de Espagna, Pastime With a Good Company, Bach Variants” gespeeld.

Na het concert werd de verloting gehouden, met als hoofdprijs “Een Reischeque.” Verder werden er mooie prijzen verloot, gesponsord door de winkeliers en bedrijven uit Waarder, Driebruggen en Bodegraven! (OBK bedankt de winkeliers en bedrijven hiervoor).

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu