Gepubliceerd 20 september 2022

TTV Reeuwijk start najaarscompetitie met zege

Taverzo 5, vers gedegradeerd uit de 1e klasse, kwam op bezoek bij TTV Reeuwijk. André van der Laan, Marco Broer en Dennis Cornelisse wisten dus dat ze aan de bak moesten.

• Marco Broer retouneert.

Aan de bak

Reeuwijk begon sterk door partij winst in 5 games van Broer. Van der Laan verdubbelde de marge door in 4 games te winnen. Cornelisse kon die lijn niet volgen daarna in ging in 4 games onderuit. Taverzo trok de stand gelijk door de dubbel te pakken. Van der Laan worstelde zich in een spannende partij langs zijn Zoetermeerse tegenstander en bracht daarmee Reeuwijk weer terug op voorsprong. Alweer trok Taverzo de stand gelijk door gedecideerd van Broer te winnen in 3 games. Cornelisse steeg in de volgende partij boven zichzelf door na een 0-2 achterstand toch de partij in 5 games naar zich toe te trekken.

Aansluitend haalde Van der Laan zijn derde winstpartij van de avond binnen, wat zal hij die 100% score koesteren. Daarmee stond Reeuwijk met 5-3 voor en Cornelisse had de partij in het slot kunnen gooien als hij niet vosltrekt kansloos was geweest in zijn laatste partij. Gelijkspel of winst, met die gedachte in het achterhoofd ging Broer aan de slag in de slotpartij van de – inmiddels late – avond. Zijn eerste game ging met 6-11 verloren. Maar verder liet Broer het niet komen, 11-5, 11-8 en nogmaals 11-8 bepaalde de einstand op een terechte 6-4 voor Reeuwijk 1. Reeuwijk 1 staat in West 2D nu op een mooie derde plaats met 6 punten uit 1 wedstrijd.

Winst voor promovendus TTV Reeuwijk 2

Martin Verschuure, Leendert-Jan Hoogerbrugge en Ard Swart vormden donderdag Reeuwijk 2 en ontvingen het eerste team van Sassem uit Sassenheim. Het net gepromoveerde tweede team van de Reeuwijkers gaat een pittige kluif krijgen aan een klasse hoger, maar de aftrap was direct al goed. Verschuure won zijn partij overtuigend. Alleen in de derde game stond hij even off-line, maar dat maakte hij in de vierde game direct weer goed. Hoogerbrugge en Swarts hadden het lastiger bij hun eerste 3e klasse partijen. Beiden gingen ze redelijk beslist onderuit.

Herpakt

Samen met Verschuure herpakte Hoogerbrugge zich, zodat de dubbel relatief eenvoudig in 4 games gewonnen werd. Die lijn trok Hoogerbrugge door in zijn volgden partij: winst in 4 games. Verschuure bracht daarna met een afgetekende 3-1 winst de 4-2 tussenstand op het bord. Jammer dat daarna Sassem de stand weer gelijk trok. Swarts leverde daarna door een spannende partij in 5 games naar zich toe te trekken. Verschuure rondde vervolgens gedecideerd af door na zijn eerste twee games bijna weg te geven, vervolgens 3 games vernietigend toe te slaan en de partij en de wedstrijd voor Reeuwijk 2 binnen te halen. Ook Verschuure staat op 100 %. In West 3E staat Reeuwijk 2 nu op een derde plaats met 6 punten uit 1 wedstrijd.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolkt weer

In de ochtend is het bewolkt en valt er wat regen. De zwakke wind is zuid, de temperatuur 4°C.

In de middag is het bewolkt en mogelijk op het eind van de dag nog een opklaring. Er staat een zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht wolken en opklaringen. Het koelt af naar 6°C.

Zaterdag wordt een regendag. Er staat een matige zuidenwind. Met 10°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

MEEST BEKEKEN