Gepubliceerd 12 maart 2024

TTV Reeuwijk pakt eerste winst

Tegen concurrent Alexandria ’66/7 moest gewonnen worden. En geen krappe 6-4. André van der Laan, Kees Voordouw en Dennis Cornelisse wisten wat hen te doen stond. Voordouw nam de eerste partij voor zijn rekening en imponeerde met een snelle en strakke partij in drie afgetekende games.

Van der Laan was de volgende en ook hij gaf zijn tegenstander weinig hoop, al liet hij in de derde game de teugels even vieren. Zo liep het ook bij Cornelisse, al was zijn tegenstander meer aan hem gewaagd. Verder dan 1 gamewinst tegen de Reeuwijker kwam de Rotterdammer niet.

● André van der Laan in actie. (Foto: Paul Lenssinck)

De dubbel was ook als snel een prooi voor Van der Laan en Cornelisse. Alexandria had nauwelijks antwoord op het behoedzame spel van Cornelisse en de explosieve kracht van Van der Laan. Zo liep Reeuwijk 1 zonder heel veel moeite uit naar 6-0. Toen pas wist Alexandria wat terug te doen door te winnen van Cornelisse. Via Van der Laan en Cornelisse liep Reeuwijk uit naar 8-1. Voordouw had het helemaal af kunnen maken, maar in de vijfde game bleek hij toch niet opgewassen tegen het jeugdige Alexandria’66/7. Maar de 8-2 winst in de wedstrijd bracht Reeuwijk 1 na 4 wedstrijden op 15 punten. Dat is één minder dan Alexandria, maar dat team heeft inmiddels al wel 5 wedstrijden gespeeld.

Duo 2 verslaat Avanti 3

Op bezoek in Hazerswoude-Dorp speelden Dave van der Heiden en Jeroen Raaphorst tegen Avanti duo 3. De Duo-competitie wordt vaak gekenmerkt door korte wedstrijden. Maar Raaphorst en Van der Heiden meenden  drie partijen in vijf games te moeten beslissen en 2 partijen in vier games. Aan het eind van deze lange avond stapte Reeuwijk duo 1 als winnaar achter de tafel vandaan. Een uitslag die na de dubbel al duidelijk was. In zwaar bevochten games speelden Van der Heiden en Raaphorst zich in twee maal 2-3 naar hun zeges. Maar ook de dubbel (1-3) stond bol van de strijd. Na deze partij kantelde de wedstrijd en moest Raaphorst zich in vijf games en Van der Heiden zich in vier games gewonnen geven. Dat maakte de uitslag niet minder plezierig. Avanti duo 3 – Reeuwijk do 1: 2-3. Reeuwijk duo 1 staat in West 3K op de tweede plaats met 13 uit 5. TTV Nieuwkoop leidt de poule met ruime voorsprong.

Bericht: André van Egdom / Paul Lenssinck (TTV Reeuwijk)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN