Gepubliceerd 14 november 2023

TTV Reeuwijk kampioen, Duo-team nog in spanning

TTV Reeuwijk is in de najaarscompetitie met het 1e team kampioen geworden. Cees Voordouw, André van der Laan en Dennis Cornelisse moesten tegen Vriendenschaar 4 nog wel vol aan de bak.

Tegen Vriendschaar 4 was allerminst een eenvoudige wedstrijd, de zenuwen speelden parten. Voordouw moest de eerste partij in vijf games aan de mannen uit Gouda laten. Van der Laan sleepte het eerste van de vier benodigde punten wél binnen. Maar ook Cornelisse ging onderuit in zijn eerste partij. De dubbel was in klare cijfers voor de aankomend kampioen. Voordouw en Van der Laan pakten in 12-10, 11-5 en 11-7 het tweede belangrijke punt van de avond. Daarna beet Van der Laan toch in het stof in zijn tweede partij. Voordouw ondervond daarna nauwelijks weerstand en won dan ook met 11-6, 11-6 en 11-9. Daarmee was het derde punt van de avond binnen. Aan Cornelisse de eer om het kampioenschap veilig te stellen. Dat deed hij in stijl door de partij in vijf zware games binnen te slepen. Daarmee is Reeuwijk 1 de nieuwe kampioen in West 3E. De overige partijen van de avond werden om en om verdeeld, waardoor de einduitslag op 5-5 kwam.

● Het kampioensteam TTV Reeuwijk 1 met Cees Voordouw, André van der Laan en Dennis Cornelisse. Marco Broer ontbreekt op de foto.

Nog spannend

Voor Reeuwijk Duo 1 blijft het onverkort spannend. Dave van der Heiden en Jeroen Raaphorst deden wat van hen verlangd mocht worden en wonnen met 4-1 van TOV duo 2 uit Noordwijk. De Reeuwijkers wonnen elk hun eerste partij en de dubbel in drie games. In de vierde partij moest Raaphorst een game afstaan aan TOV, maar won hij wel. De vijfde partij van de avond ging voor Van der Heiden ongelukkig verloren in 1-3. Met de einduitslag kon Reeuwijk tevreden zijn. Reeuwijk duo 1 staat in West 3J nu 4 punten voor op Rijnsoever, dat echter nog een wedstrijd moet inhalen. Reeuwijk zal tegen rode lantaarndrager S’70 de volle buit moeten pakken om het Rijnsoever zo moeilijk mogelijk te maken. De Katwijkers kunnen zich nauwelijks puntverlies veroorloven in hun laatste twee wedstrijden.

Bericht: André van Egdom / Paul Lenssinck (TTV Reeuwijk)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN