Gepubliceerd 18 april 2023

TTV Reeuwijk degradeert na verlies

Voor Rijnsoever 2 stond in Katwijk niets meer op het spel in de wedstrijd tegen Reeuwijk 1. De Reeuwijkers hadden een minimale kans om zich te handhaven, maar dan moest er maximaal gewonnen worden. Dat zat er al direct niet meer in. Cees Voordouw, André van der Laan en Dennis Cornelisse waren in deze wedstrijd zes partijen achter elkaar niet in de buurt van een verrassing.

● Cees Voordouw

Pas in de zevende partij wist Voordouw de Reeuwijkse eer te redden door in vier games de stand op 6-1 te brengen. Dat daarna Van der Laan de stand nog op 7-2 wist te brengen kon de pijn nauwelijks verzachten. De eindstand werd bepaald op 8-2 voor Rijnsoever, waarmee Reeuwijk 1 laatste blijft in West 2D met 28 punten uit 10 wedstrijden en degradatie een feit is.

Reeuwijk duo 1 knap tweede

Jeroen Raaphorst en Dave van der Heide speelden vrijdagavond tegen het al gedegradeerde De Treffers. Lijstaanvoerder Reflex uit Leiden speelde uit tegen Rijnsoever. Reflex zou 2 punten moeten pakken om kampioen te worden, gesteld dat Reeuwijk met 5-0 zou winnen van De Treffers. Voor die opgave stonden de Reeuwijkers dan ook om zicht op het kampioenschap te houden. De start was voortvarend.

Van der Heiden en Raaphorst wonnen beiden hun eerste partij vier games en pakten daarna nog de dubbel in drie games. Daarna maakte Van der Heiden het spannend door drie games telkens met minimaal verschil te verliezen. Raaphorst hield de hoop levend door in drie games te winnen. Geen 5-0 maar 4-1 dus. Vraag was wat Reflex zou doen. Mochten de Leidenaren verliezen en dat met 5-0, dan zou het alsnog feest zijn in Reeuwijk. Reflex verloor, dat dan weer wel, maar wist het verlies tot 3-2 te beperken. Genoeg voor het kampioenschap van Reflex. Voor nummer twee Reeuwijk rest de promotie/degradatiewedstrijd aansluitend op het seizoen.

Bericht: Sportredactie BR6 / Paul Lenssinck (TTV Reeuwijk)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN