Gepubliceerd 11 april 2023

TTV Reeuwijk alleen in theorie nog voor tweede klasse te behouden

Cees Voordouw, André van der Laan en Dennis Cornelisse speelden thuis tegen directe concurrent DHC 3. Winst op de Delftenaren was noodzakelijk om het gat met de laatste plaats te vergroten en gelijktijdig in te kunnen lopen op DOCOS 3, dat tegen kampioenskandidaat Dordrecht 2 aan de bak moest. Maar na de dubbel stond het er al onheilspellend voor.

● André v.d. Laan treurt om een gemiste kans.

De Reeuwijkers verloren alle drie hun eerste partij, waarbij alleen Cornelisse tot echte kansen kwam en er nog een vijfde game uitpeuterde. De dubbel bood kans op herstel en Cees en Dennis wonnen in 5 games het eerste Reeuwijkse punt van de avond. Van der Laan begon zijn tweede partij goed, maar raakte na die gewonnen game de controle over de partij kwijt. Voordouw bracht Reeuwijk terug tot 2-4 door in vier games zijn tweede partij te winnen. Daarna kon geen van de Reeuwijkers nog een vuist maken en verloor Reeuwijk niet alleen de partij met 2-8 tegen DHC 4, maar eigenlijk ook het laatste sprankje hoop op een langer verblijf in de tweede klasse. Alleen als Reeuwijk de laatste wedstrijd wint van het sterke Rijnsoever met 10-0 én als DHC met 8-2 wint van Docos 3, alleen dan speelt Reeuwijk volgend seizoen wederom tweede klasse.  TTV Reeuwijk 1 staat in West 2D op de laatste plaats met 26 punten uit 9 wedstrijden.

Reeuwijk Duo kan in theorie zeker nog kampioen worden

Dave van der Heiden en Jeroen Raaphorst deden weer goede zaken door met 2-3 uit te winnen bij Rijnsoever 3. Eerder deze week ging de wedstrijd thuis tegen koploper Reflex met dezelfde cijfers verloren. Van der Heiden had onvoldoende verweer dit keer en verloor zijn twee partijen. De dubbel, samen met Raaphorst, werd dan weer wel gewonnen en ook al wist Raaphorst tegen Reflex dan nog wel zijn tweede partij tot een goed einde te brengen, de wedstrijd was voor de koploper. Vrijdag ging het dan toch een stuk beter in Katwijk. Van der Heiden sleepte zijn eerste partij in vijf games voor de poorten van de hel vandaan, waarna Raaphorst in eveneens vijf games zijn eerste partij door de vingers zag glippen. De dubbel was daarna prooi voor de Reeuwijkers. In klare cijfers werd Rijnsoever aan de kant gezet in vier games. Met dat voorbeeld in gedachten wist Raaphorst ook zijn tweede partij binnen te halen in vier games. En hoewel Van der Heiden goed begon (14-12 en 8-11) moest hij daarna toch nog twee maal 11-8 dulden. Daarmee was de wedstrijd met 2-3 voor TTV Reeuwijk duo 1. Reeuwijk duo 1 staat in West 3J op de tweede plaats met 25 punten uit 9 wedstrijden. Reflex heeft 28 punten en speelt nog uit bij Rijnsoever. Reeuwijk speelt nog tegen rode lantaarndrager Treffers.

Bericht: Sportredactie BR6 / Paul Lenssinck

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN