Gepubliceerd 11 april 2023

TTV Reeuwijk alleen in theorie nog voor tweede klasse te behouden

Cees Voordouw, André van der Laan en Dennis Cornelisse speelden thuis tegen directe concurrent DHC 3. Winst op de Delftenaren was noodzakelijk om het gat met de laatste plaats te vergroten en gelijktijdig in te kunnen lopen op DOCOS 3, dat tegen kampioenskandidaat Dordrecht 2 aan de bak moest. Maar na de dubbel stond het er al onheilspellend voor.

● André v.d. Laan treurt om een gemiste kans.

De Reeuwijkers verloren alle drie hun eerste partij, waarbij alleen Cornelisse tot echte kansen kwam en er nog een vijfde game uitpeuterde. De dubbel bood kans op herstel en Cees en Dennis wonnen in 5 games het eerste Reeuwijkse punt van de avond. Van der Laan begon zijn tweede partij goed, maar raakte na die gewonnen game de controle over de partij kwijt. Voordouw bracht Reeuwijk terug tot 2-4 door in vier games zijn tweede partij te winnen. Daarna kon geen van de Reeuwijkers nog een vuist maken en verloor Reeuwijk niet alleen de partij met 2-8 tegen DHC 4, maar eigenlijk ook het laatste sprankje hoop op een langer verblijf in de tweede klasse. Alleen als Reeuwijk de laatste wedstrijd wint van het sterke Rijnsoever met 10-0 én als DHC met 8-2 wint van Docos 3, alleen dan speelt Reeuwijk volgend seizoen wederom tweede klasse.  TTV Reeuwijk 1 staat in West 2D op de laatste plaats met 26 punten uit 9 wedstrijden.

Reeuwijk Duo kan in theorie zeker nog kampioen worden

Dave van der Heiden en Jeroen Raaphorst deden weer goede zaken door met 2-3 uit te winnen bij Rijnsoever 3. Eerder deze week ging de wedstrijd thuis tegen koploper Reflex met dezelfde cijfers verloren. Van der Heiden had onvoldoende verweer dit keer en verloor zijn twee partijen. De dubbel, samen met Raaphorst, werd dan weer wel gewonnen en ook al wist Raaphorst tegen Reflex dan nog wel zijn tweede partij tot een goed einde te brengen, de wedstrijd was voor de koploper. Vrijdag ging het dan toch een stuk beter in Katwijk. Van der Heiden sleepte zijn eerste partij in vijf games voor de poorten van de hel vandaan, waarna Raaphorst in eveneens vijf games zijn eerste partij door de vingers zag glippen. De dubbel was daarna prooi voor de Reeuwijkers. In klare cijfers werd Rijnsoever aan de kant gezet in vier games. Met dat voorbeeld in gedachten wist Raaphorst ook zijn tweede partij binnen te halen in vier games. En hoewel Van der Heiden goed begon (14-12 en 8-11) moest hij daarna toch nog twee maal 11-8 dulden. Daarmee was de wedstrijd met 2-3 voor TTV Reeuwijk duo 1. Reeuwijk duo 1 staat in West 3J op de tweede plaats met 25 punten uit 9 wedstrijden. Reflex heeft 28 punten en speelt nog uit bij Rijnsoever. Reeuwijk speelt nog tegen rode lantaarndrager Treffers.

Bericht: Sportredactie BR6 / Paul Lenssinck

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN