Gepubliceerd 23 april 2024

TTV Reeuwijk 2 en TTV Reeuwijk duo 3 kampioen

De mannen van Reeuwijk 2, Gerard Olsthoorn, Ard Swarts en Martin Verschuure, stonden na 9 wedstrijden gelijk met Reflex 1 uit Voorschoten. Beide teams hadden 61 punten. Alsof het van te voren zo bedacht was speelden de twee teams de laatste wedstrijd van het seizoen tegen elkaar.

De wedstrijd in Reeuwijk – op 4 april – was de start van de inhaalrace toen Reeuwijk 2 met 9-1 won. Maar zou het nu ook zo makkelijk gaan? Olsthoorn hield zich uitstekend staande in de eerste partij en won met 1-3. Verschuure ging, na 17-15 in de eerste game, met 1-3 ten onder. Reflex pakte meteen door in vijf games tegen Swarts. De dubbel bracht Reeuwijk weer op gelijke hoogte door winst in vier games. Olsthoorn had de smaak goed te pakken en sloeg ook toe in de vijfde partij. Partijen 6, 7 en 8 gaan om en om naar Reflex en Reeuwijk, waardoor met nog twee partijen te gaan in de wedstrijd de stand gelijk is, 4-4.

● TTV Reeuwijk 2 met Gerard Olsthoorn, Martin Verschuure en Ard Swarts. (Foto: Karin Kruit)

Reeuwijk heeft genoeg aan nog één winstpartij nu de eerste ontmoeting in het voordeel van de Reeuwijkers eindigde. Reflex móet deze twee partijen winnen. Olsthoorn rekent echter gedecideerd in drie games af met zijn Voorschotense tegenstander. Daarna is het verzet gebroken bij Reflex en dendert Verschuure in de laatste pot van dit seizoen over Reflex heen (7-11, 6-11, 3-11). De bloemen zijn voor de Reeuwijkers na deze afsluitende thriller! Reeuwijk 2 kampioen in West 3D. Reeuwijk 2 promoveert daarmee naar de 2e klasse en ontmoet daar mogelijk Reeuwijk 1, dat zich op de laatste dag wist te handhaven.

TTV Reeuwijk Duo 3

Niet alleen Reeuwijk 2 kon kampioen worden, ook Jako Borger en Leendert-Jan Hoogerbrugge hadden die kans nog. Doordat zij op 11 april met 2-3 bij titelkandidaat Rijnsoever wonnen (dat daarna uitgespeeld was), zou een 0-5 overwinning tegen ATTC in Alphen aan den Rijn de noodzakelijke punten opbrengen om het kampioenschap te kunnen vieren. De Reeuwijkers wisten wat hen te doen stond tegen de degradatiekandidaat ATTC. Borger en Hoogerbrugge lieten er geen moment twijfel over bestaan waar het hen om te doen was. De Alphenaren konden soms in de buurt blijven, maar wisten in de enkelpartijen tot één enkele gamewinst te komen. Alleen in de dubbelpartij hadden de Reeuwijkers meer tegenstand. Een vijfde game was nodig om de partij op winst te krijgen voor Reeuwijk duo 3. Daarna denderden de Reeuwijkers rechtstreeks door naar de 0-5 winst en het kampioenschap. Dat de lach en de traan vaak dicht bij elkaar zitten, bleek toen ATTC door dit resultaat als laatste eindigde en daarmee degradeert.  

Bericht: André van Egdom | Paul Lenssinck (TTV Reeuwijk)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN