27 juli 2021

Tristan Kroone tweede in GK4 Kart Series

Het was alweer zijn tweede podiumplaats in twee weekeindes. En dat na een langere periode zonder echte topresultaten. Karter Tristan Kroone lijkt de weg naar boven gevonden te hebben. Al was het maar omdat hij de pech eindelijk heeft afgeschud. De veertienjarige snelheidsduivel uit Bodegraven werd zaterdag tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series tweede in de sterk bezette junioren-klasse.

“Ik ben heel erg blij”, zei Tristan in de tent van zijn team PdB Racing op het circuit van Genk. “Een podiumplaats had ik niet verwacht. Ik zag in de eerste race al wel: ik ben best wel snel, daarna ging het alleen nog maar beter.”

Extra glans

Zijn tweede plaats kreeg extra glans omdat hij dat resultaat had behaald op een natte baan. “Ik heb heel de winter in de regen getraind en daarom ben ik daar veel beter in geworden. Dat was vooral in Nederland omdat hier de banen dicht waren door corona, maar ik kende deze baan al goed.”

Tijdens de drie races op de piste in Belgisch Limburg kwam Tristan tot de respectievelijk zesde, vierde en tweede plaats. Een mooie opmars. Zeker ook omdat hij in de kwalificatie niet verder was gekomen dan de elfde tijd.

• Tristan Kroone tweede in GK4 Kart Series. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

Vol goede moed

Met twee opeenvolgende podiumplaatsen op zak gaat Tristan vol goede moed op weg naar zijn volgende race. Dat is de vierde ronde van het IAME Benelux-kampioenschap, die over een maand wordt gehouden, ook op het circuit van Genk. “We gaan van tevoren hier nog een paar keer trainen natuurlijk. Ik verwacht dat het in de wedstrijd ook goed zal gaan!”   

0 Shares
Sluit Menu