Gepubliceerd 15 december 2023

Triathlon Team Bodegraven op zoek naar stoere jongens en meisjes voor Start2Tri4Kids

Triathlon Team Bodegraven is op zoek naar stoere jongens en meisjes die houden van zwemmen en (hard)lopen, die niet bang zijn om moe te worden en zin hebben in een uitdaging. Op 28 januari start bij Triathlon Team Bodegraven namelijk het programma Start2Tri4Kids. Kinderen van 8 tot 18 jaar worden in vijf weken klaargestoomd voor de zwemloop op 17 maart.

Ontdekken

Kinderen kunnen dankzij Start2Tri4Kids ontdekken of triatlon iets voor ze is. Deelnemers aan dit programma trainen mee met de kids of junioren van Triathlon Team Bodegraven. Ze krijgen zwemtrainingen en zaaltrainingen in zwembad De Kuil in Bodegraven. Tijdens de zaaltrainingen wordt een gevarieerd programma aangeboden waarbij inspiratie gehaald wordt uit het Athletic Skills Model.

Gevarieerd beweegaanbod

Omdat triatlon een late ontwikkelsport is, streeft de vereniging het doel na om een gevarieerd beweegaanbod aan te bieden. Naast de zwem- en zaaltrainingen krijgen junioren ook nog vijf looptrainingen op de atletiekbaan in Reeuwijk. De kinderen worden samen klaargestoomd voor de zwemloop op 17 maart.

Zwemloop

In 2024 vindt alweer de 23ste editie van dit evenement plaats. Behalve veel leden van de vereniging en deelnemers aan Start2Tri4Kids doen triatleten, lopers en zwemmers uit de hele regio mee aan de zwemloop. Tijdens de zwemloop zwemmen deelnemers in binnenzwembad De Kuil en daarna (hard)lopen ze buiten een of meerdere ronden. Er is keuze uit vier afstanden, van een mini-kort (100 meter zwemmen en 1,25 kilometer lopen) tot een kwart (1000 meter zwemmen en 10 kilometer lopen). Meedoen aan de zwemloop is voor deelnemers van Start2Tri4Kids niet verplicht, maar optioneel. De kinderen kunnen ook alleen aan de trainingen van Start2Tri4Kids meedoen. De kosten zijn €10,- voor kids en €12,50 voor junioren. Dit is inclusief het inschrijfgeld voor de zwemloop.

Na Start2Tri4Kids kunnen de kinderen beslissen of ze lid willen worden van de vereniging. Meer informatie is te vinden op de website van Triathlon Team Bodegraven: www.triathlonteambodegraven.nl/start2tri4kids

Bericht: André van Egdom / Jansien van Dijk (TTB)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN