Gepubliceerd 29 augustus 2022

Treinstaking treft ook R-Net Gouda – Alphen

Op de vierde dag van de treinstaking rijden er in vrijwel het gehele land geen NS-treinen. Ook de treinen van R-Net tussen Alphen en Gouda rijden niet. NS zet geen bussen in. De estafettestaking concentreert zich dinsdag 30 augustus op Midden-Nederland, waardoor de treinen in alle windrichtingen worden getroffen.

Regionale vervoerders doen niet mee aan de staking en ook de lijn tussen Amsterdam Centraal en Schiphol Airport rijdt.

Het personeel voert de acties vanwege de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen NS en de vakbonden FNV, CNV en VVMC. Een van de cao-eisen van de vakbonden is een automatische compensatie voor de prijsstijgingen in het salaris van NS-medewerkers. Ook willen ze een eenmalige uitkering van 600 euro en een aanpassing van de regeling om eerder te stoppen met werken.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN