Gepubliceerd 3 juni 2021

Treinreizigers krijgen zakje bloemenzaad

NS en ProRail werken er samen aan om stations en hun omgeving groener te maken om insecten en vogels te trekken en de biodiversiteit te stimuleren. Onlangs zijn verschillende taluds rond stations door ingezaaid. Langs het spoor bij de ingang van onder andere de stations Bodegraven en Dordrecht Stadspolders is een paar duizend vierkante meter grond ingezaaid met bloemrijke bijenmengsels..

Op stations Gouda, Bodegraven en Dordrecht kregen reizigers donderdag 3 juni zakjes met zaadjes aangeboden om de eigen tuin ook een paradijs voor bijen en andere insecten te maken. In de zakjes zit een mengsel van Boekweit, Borage, Dille, Goudsbloem, Ganzebloem, Kaasjeskruid, Klaproos, Korenbloem, Mosterd, Phacelia, Bladrammanas en Karwij. Allemaal planten en bloemen waar bijen dol op zijn.

Nu reizigers weer gebruik mogen maken van het openbaar vervoer óók voor niet noodzakelijke reizen, willen de vervoersbedrijven hen graag speciaal welkom heten. De slogan van de vervoersbedrijven is: “We zijn B(l)ij je weer te zien op het station!”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN