Gepubliceerd 2 april 2023

Trefzeker ESTO pakt volle buit

Met een 3-0 overwinning op FC Oudewater stapten de ESTO-spelers en hun ervaren grensrechter William Groeneveld drijfnat en juichend van het Oudewaterse grasveld. Het lukte de thuisclub niet te scoren hoewel ze veel aan de bal waren. Misschien was dat wel de oorzaak van hun verlies.

● Ondanks het bar slechte weer was er voor ESTO met 3 treffers wel wat te vieren bij FC Oudewater.

Voortdurend in balbezit en aanspeelbaar zijn kost veel energie, zeker op een glad veld dat overigens goed bespeelbaar was. ESTO was tactisch slimmer, zocht de diepte door de bal vaak afstanden te laten overbruggen. Na een furieus begin met veel corners voor de thuisploeg zag je aan het einde van de eerste helft al dat ze dat geen hele wedstrijd konden volhouden.

Strafschop

Direct na aanvang werd ESTO min of meer overlopen. Een echte kans voor FC Oudewater was er in de 15e min. Een kopbal ging maar net naast. Zo’n vijftien minuten later zette ESTO voor het eerst druk in het strafschopgebied van FC Oudewater. Dat begon met een strakke voorzet van Yannick Saeijs en vervolgens een overtreding op Coen de Groot in het strafschopgebied. Coen ging even later van het veld met een enkelblessure en werd vervangen door Jesper de Heij. De overtreding resulteerde in een pingel die Wouter-Jan Bos feilloos voor de 0-1 verzilverde.

Even aangeslagen

FC Oudewater was begrijpelijk aangeslagen. Het duurde even voordat ze weer in het spel kwamen. In de laatste 10 minuten en in blessuretijd kregen de mannen van de ploeg uit de heksenstad toch nog twee dikke kansen om de achterstand goed te maken. De lat en prima keeperswerk redde ESTO.

Initiatief ESTO

Na de rust pakte ESTO het initiatief tijdens heftige regenbuien en een steeds gladder veld. Een schot van Tim van de Lagemaat werd maar net naast getikt. Het tweede doelpunt viel in 65e min. De immer hard werkende soms eenzame spits Pim de Visser leverde een voorzet af die werd doorgekopt door Lars Verheul. Jesper de Heij gleed de bal binnen voor de 0-2. Een kwartiertje later was er slordig verdedigingswerk nabij de hoek van het strafschopgebied van FC Oudewater. De bal ging uiteindelijk richting Jesper de Heij, die prima inviel voor de geblesseerde Coen de Groot. Met een fraaie lob gaf hij de goalie van FC Oudewater het nakijken. De laatste tien minuten hield de ESTO-verdediging de zaakjes prima onder controle. ESTO doet weer mee in de kop van de ranglijst.

● Jesper de Heij vangt de bal op met de borst.

Op dinsdagavond 11 april om 20.00 uur tegen EMM ‘21 kan ESTO met winst weer de tweede plaats bezetten.

● Bericht: Han Koevoets / Beeld: Sportfotogaaf

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnig weer

In de ochtend is het onbewolkt en veel ruimte voor de zon. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft 17°C aan.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke tot matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 21°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Maandag eveneens zonnig weer. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

Foto: Lambert Reijns

 

MEEST BEKEKEN