5 februari 2023

Treden uitkijktoren Reeuwijkse Hout beschadigd door vandalen

Vandalen hebben de traptreden van de in december geopende uitkijktoren in de Reeuwijkse Hout beschadigd. De circa 10 meter hoge uitkijktoren biedt een fraai uitzicht over het gebied en de surfplas. Het is volgens eigenaar Groenalliantie Midden-Holland en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk niet normaal dat de stalen traptreden nu al behoorlijk beschadigd zijn. Met een tijdelijke oplossing is aan de veiligheid voor bezoekers gewerkt, later wordt de trap volledig hersteld.

beschadigde traptreden

Kees Kool, senior boswachter Staatsbosbeheer team Groene Hart: “Het is natuurlijk best bizar dat er mooie voorzieningen en toevoegingen in de natuur- en recreatiegebieden worden gerealiseerd en dat deze uitkijktoren binnen een maand alweer vernield is. Vandalisme is én blijft een probleem. We moeten dit soort wangedrag nooit normaal gaan vinden.”

De aanleg van deze uitkijktoren is onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie, met als doel recreatiegebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers, zodat zij er meer kunnen doen, beleven en zien. Plas Broekvelden (de surfplas) vormt een belangrijk overwinteringsgebied voor soms wel meer dan 100.000 vogels. Veel wintergasten zoals smienten en verschillende ganzensoorten vinden hier rust en een slaapplaats. Een deel van de plas is daarom aangewezen als Natura-2000 gebied. Bezoekers hebben vanuit de uitkijktoren goed zicht op de plas en natuur- en recreatiegebied het Reeuwijkse Hout.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend is de zon goed aanwezig. Er staat een zwakke zuidenwind. De temperatuur is 4°C.

In de middag trekt de hemel geleidelijk aan dicht. In de avond gaat het regenen. De matige wind zit in de zuidhoek. De thermometer geeft 8°C aan.

De nacht verloopt bewolkt en in eerste instantie valt er nog regen. De minimumtemperatuur wordt 6°C.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar. Daarnaast valt er in de middag een enkele bui. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 14°C. 

Foto: Meteogroep Vlaanderen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu