Gepubliceerd 5 februari 2023

Treden uitkijktoren Reeuwijkse Hout beschadigd door vandalen

Vandalen hebben de traptreden van de in december geopende uitkijktoren in de Reeuwijkse Hout beschadigd. De circa 10 meter hoge uitkijktoren biedt een fraai uitzicht over het gebied en de surfplas. Het is volgens eigenaar Groenalliantie Midden-Holland en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk niet normaal dat de stalen traptreden nu al behoorlijk beschadigd zijn. Met een tijdelijke oplossing is aan de veiligheid voor bezoekers gewerkt, later wordt de trap volledig hersteld.

beschadigde traptreden

Kees Kool, senior boswachter Staatsbosbeheer team Groene Hart: “Het is natuurlijk best bizar dat er mooie voorzieningen en toevoegingen in de natuur- en recreatiegebieden worden gerealiseerd en dat deze uitkijktoren binnen een maand alweer vernield is. Vandalisme is én blijft een probleem. We moeten dit soort wangedrag nooit normaal gaan vinden.”

De aanleg van deze uitkijktoren is onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Groenalliantie, met als doel recreatiegebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers, zodat zij er meer kunnen doen, beleven en zien. Plas Broekvelden (de surfplas) vormt een belangrijk overwinteringsgebied voor soms wel meer dan 100.000 vogels. Veel wintergasten zoals smienten en verschillende ganzensoorten vinden hier rust en een slaapplaats. Een deel van de plas is daarom aangewezen als Natura-2000 gebied. Bezoekers hebben vanuit de uitkijktoren goed zicht op de plas en natuur- en recreatiegebied het Reeuwijkse Hout.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regendag

In de ochtend drijft er bewolking over maar is het nog droog. Even later gaat het regenen. Er staat een matige zuidenwind bij een temperatuur van 7°C.

In de middag en avond valt er regen. De matige wind waait uit het zuiden. Met 11°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

In de nacht regen. De vrij krachtige wind draait naar het westen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Zondag een afwisseling van wolken en opklaringen. In de avond trekt een regengebied over. De vrij krachtige wind is west. De thermometer geeft 11°C aan.

Foto: Tonnie Nog erg nat

 

MEEST BEKEKEN