23 februari 2023

Toezegging van minister Adema om Meije te bezoeken

Minister Piet Adema (CU) van landbouw, natuur en voedselkwaliteit, heeft toegezegd om binnenkort naar de Meije te komen om met de boeren te praten over stikstofreductie bij het Natura 2000 gebied. Dat werd afgelopen maandag beloofd na een panalgesprek in Gouda met: plaatselijk wethouder Anna van Popering, Zuid-Hollands Statenlid Djoeki van Woerden en landelijk partijleider van de ChristenUnie Mirjam Bikker.

Panelgesprek CU

Een van de aanwezigen bevroeg het politieke panel op de ontwikkelingen in de Meije. “Het onmogelijk maken van landbouw in dat gebied is niet de juiste weg”, zo zei Djoeki van Woerden. “De Nieuwkoopse aanpak is een goed voorbeeld van duurzame en toekomstbestendige landbouw waarbij keihard gewerkt wordt aan het terugdringen van stikstofuitstoot”, aldus Van Woerden. “Zo ga je niet met de boerengezinnen om. Wij willen graag vitale landbouw in evenwicht met natuur en polderlandschap met koeien in de wei.” Wat haar betreft is over dit thema daarom het laatste woord nog niet gezegd.


Het Goudse Statenlid ondernam na afloop van de avond direct actie: “Ik heb minister Adema benaderd en hij heeft toegezegd binnenkort naar de Meije te zullen komen om met de boeren in gesprek te gaan.”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regen

In de ochtend is het bewolk en valt er regen of vallen er buien. De zwakke tot matige wind zit in de oosthoek. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag bewolk en er vallen daarbij buien. In de loop van de middag klaart het op. De matige wind waait uit het noordoosten. Veel warmer dan 9°C wordt het niet.

In de avond en eerste deel van de nacht brede opklaringen. Later in de nacht valt er opnieuw regen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Foto: Mees Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu