Gepubliceerd 23 februari 2023

Toezegging van minister Adema om Meije te bezoeken

Minister Piet Adema (CU) van landbouw, natuur en voedselkwaliteit, heeft toegezegd om binnenkort naar de Meije te komen om met de boeren te praten over stikstofreductie bij het Natura 2000 gebied. Dat werd afgelopen maandag beloofd na een panalgesprek in Gouda met: plaatselijk wethouder Anna van Popering, Zuid-Hollands Statenlid Djoeki van Woerden en landelijk partijleider van de ChristenUnie Mirjam Bikker.

Panelgesprek CU

Een van de aanwezigen bevroeg het politieke panel op de ontwikkelingen in de Meije. “Het onmogelijk maken van landbouw in dat gebied is niet de juiste weg”, zo zei Djoeki van Woerden. “De Nieuwkoopse aanpak is een goed voorbeeld van duurzame en toekomstbestendige landbouw waarbij keihard gewerkt wordt aan het terugdringen van stikstofuitstoot”, aldus Van Woerden. “Zo ga je niet met de boerengezinnen om. Wij willen graag vitale landbouw in evenwicht met natuur en polderlandschap met koeien in de wei.” Wat haar betreft is over dit thema daarom het laatste woord nog niet gezegd.


Het Goudse Statenlid ondernam na afloop van de avond direct actie: “Ik heb minister Adema benaderd en hij heeft toegezegd binnenkort naar de Meije te zullen komen om met de boeren in gesprek te gaan.”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN