2 juni 2021

Toestemming registratie vaccinatiegegevens bij RIVM

Tijdens het maken van een afspraak voor een vaccinatie vraagt het RIVM toestemming voor registratie van vaccinatiegegevens. Ook mensen die geen toestemming geven kunnen een coronavaccinatie krijgen. Het RIVM gebruikt de gegevens om bijvoorbeeld te bepalen hoeveel personen in Nederland zijn gevaccineerd en te meten hoe effectief de vaccinaties zijn. De GGD Hollands Midden wordt veel gebeld met de vraag waarom de vaccinatie niet zichtbaar is bij het RIVM, ondanks dat er wel toestemming is gegeven.

De vaccinatiegegevens worden pas zichtbaar in ‘Mijn RIVM’ nadat volledige vaccinatie. Op dit moment haalt het RIVM deze gegevens periodiek op. Er is nog geen automatische koppeling, hier wordt wel aan gewerkt. Dit kan betekenen dat het even kan duren voordat uw vaccinatiegegevens zichtbaar zijn in ‘Mijn RIVM’. Vaccinatiegegevens zijn al wel in te zien via www.coronatest.nl.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu