26 augustus 2021

Toeslaan in de allerlaatste sprong, het is dé specialiteit van Erwin Timmerarends

En weer flikt ie het! Het kan geen toeval meer zijn. In Zegveld zegevierde Erwin Timmerarends woensdagavond opnieuw met een allerlaatste sprong. Het is dé specialiteit van de Bodegraver geworden.

• Erwin Timmerarends juicht na z’n allerlaatste en winnende sprong.

Hoog aan de stok

Terwijl de schemering de Zegveldse polder al in haar greep kreeg, begon Timmerarends met de aanloop van z’n allerlaatste sprong en die bracht hem hoog aan de stok en hoog genoeg voor een verre landing. Met 20,93 m ontnam hij Lucas van Eijk, die met 20,59 m heel lang aan de leiding ging, nog op de valreep alle illusies om als verrassende winnaar van de avond te worden uitgeroepen.

• Lucas van Eijk stond met 20,59 m lange tijd aan de leiding.
• Erwin Timmerarends klimt naar het hoogste puntje van de stok. Het leverde hem de verste afstand op: 20,93 m

De Bodegraver was uiteraard tevreden over zijn laatste sprong. Niet alleen vanwege de afstand maar ook omdat ie technisch wel goed was.

Ook Thomas van Midden wist als 3e met 20,18 m de twintig meter te overbruggen. In het geweld van die sprongen bleven de toppers Rian Baas (19,08 m) en Jaco de Groot (18,09 m) met mindere sprongen opvallend achter.

• Alle Zegveldse kampioenen op het podium.

Kanshebber

Gezien de wisselende resultaten van de toppers in de topklasse van de Polsstokbond Holland dit seizoen, is er niet direct een favoriet aan te wijzen voor het Hollands kampioenschap, dat op 4 september in Jaarsveld zal plaatsvinden. Het kan daardoor in de topklasse bij de senioren weleens heel spannend worden. De vorm van de dag kon weleens beslissend zijn. Erwin Timmerarends behoort zeker tot de kanshebbers. Het is een titel die de Bodegraver nog mist op z’n palmares. De concurrentie is gewaarschuwd. De Bodegraver heeft een geducht wapen in handen: z’n allerlaatste sprong!

• Erwin Timmerarends winnaar in Zegveld.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu