Gepubliceerd 11 juni 2021

Toename autobezit in Zuid-Holland minder dan landelijk

Tussen 2005 en 2020 is in Zuid-Holland het autobezit per huishouden toegenomen met 7,6%. Het aantal auto’s per huishouden stijgt hiermee minder snel dan de landelijke toename van 9,1%.  Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van meest recente CBS-data.

Op gemeentelijk niveau zijn grote verschillen te zien. In Bodegraven-Reeuwijk steeg het autobezit t.o.v. 2005 met 11,7% en in de Krimpenerwaard zelfs met 15%. In drie Zuid-Hollandse gemeenten nam het aantal auto’s per huishouden juist af: Delft (-7,4%), Leiden (-4,9%) en Oegstgeest (-2%).

In Zuid-Holland hebben huishoudens gemiddeld 0,85 auto’s op de oprit staan. In Boderaven-Reeuwijk is de score 1,12 auto’s per huishouden en in Nieuwkoop 1,25.

Meer informatie over het autobezit per gemeente is te lezen op https://www.independer.nl/autoverzekering/info/onderzoek/toename-autobezit

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN