29 oktober 2008

Toekomstvisie Bodegraven Reeuwijk

Vorige week dinsdag vond het laatste dorpsgesprek over de toekomst van Reeuwijk-Bodegraven plaats.  De resultaten van de rondetafelgesprekken worden de komende twee weken uitgewerkt tot een visiedocument. Alle resultaten van de gesprekken met inwoners, ondernemersverenigingen en geïnteresseerden worden woensdag 29 oktober om 19.30 uur samengevat en gepresenteerd. De avond wordt georganiseerd in restaurant Tulip Inn en is voor iedereen toegankelijk.

Op donderdag 6 november om 20.00 uur gaan de beide gemeenteraden met elkaar in gesprek om de resultaten te bespreken. De gemeenteraden gaan deze avond met elkaar discussiëren aan de hand van een concept toekomstvisie. Deze avond vindt plaats in De Ark in Reeuwijk, en ook hier is iedereen van harte welkom. 

“We kijken terug op een aantal waardevolle avonden”, geeft burgemeester Elzinga van Reeuwijk aan. “Hoewel de opkomst op de avonden niet altijd even groot was, hebben we zeker een paar mooie discussies kunnen voeren met onze inwoners”.

Meer voorzieningen in de kern, een beter openbaar vervoer of juist het hedendaagse groene landschap behouden. Bewoners hadden hierover een duidelijke mening en hebben deze ook goed kenbaar kunnen maken. Er werd gediscussieerd aan de hand van vier stellingen, die voortkwamen uit het Strategisch manifest.

Burgemeester Lokker van Bodegraven geeft aan hoe belangrijk de avonden zijn geweest. “Het is belangrijk op te merken dat we ons nu nog in een oriënterende fase bevinden. Er is nog niets besloten. In december gaan de gemeenteraden verder in discussie over de fusie.”

0 Shares

Geef een reactie

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu