Gepubliceerd 6 december 2022

Tirza van der Wolf en Marc Cinjee lopen marathon in Valencia

Na Tirza’s fantastische marathon debuut in Rotterdam in oktober 2021 was Tirza nog niet klaar met het lopen van de marathon. Voor het lopen van een nieuwe marathon zocht ze een uitdaging en die vond ze in de Marathon van Valencia. Een grote internationale marathon met altijd een sterk deelnemersveld van internationale atleten en Nederlandse topatleten.

Op zondag 4 december om 8.15 uur klonk het startschot. Tirza mocht starten vanuit het elite vak en Marc stond in een vak daarachter. Na het startschot is Marc naar Tirza toe gelopen en heeft als haas haar naar een tijd van 2 uur 37 min en 35 sec gebracht.

● Tirza v.d. Wolf en Marc Cinjee liepen samen de marathon in Valencia.

Tweede Nederlandse

Ze was tweede Nederlandse en finishte overall als 32e vrouw. Marc, sinds dit jaar ook lid van Sportclub Reeuwijk, liep een tijd van 2 uur 37 min en 28 sec. Met deze tijd liep hij het clubrecord van de marathon uit 1993 uit de boeken.

Tirza:Vanaf de eerste kilometer voelden de benen zwaar. Soms wil dat nog bijtrekken maar vandaag was niet zo’n dag. Hoewel het vanaf de halve een stuk zwaarder werd, heb ik dat tempo goed vast kunnen houden en ben ik heel tevreden dat ik gefinisht ben in 2 uur 37 min en 35 sec.

Een goede tijd voor slechte benen. Deze marathon is echt ontzettend gaaf om te lopen. De sfeer rondom het parcours is geweldig en de finish over de blauwe loper is gewoon magisch’

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN