Gepubliceerd 30 augustus 2021

Tirza van der Wolf derde op NK 10 km

Zondag 29 augustus werd in Hem (Noord-Holland) de Hemmeromloop georganiseerd. Tijdens deze loop werd ook het Nederlands Kampioenschap 10 km gelopen. Tirza van der Wolf van Sportclub Reeuwijk stond bij de vrouwen aan de start van dit NK en wist beslag te leggen op de 3e plaats.

• Blijdschap bij Tirza v.d. Wolf na haar 3e plaats op de 10 km tijdens de NK in Hem. (Foto: Marc Cinjee)

Mee met tempoversnelling

Tot aan de vijf kilometer was er één kopgroep. Na dit punt liepen een aantal atletes uit deze groep weg. Tirza bleef in de tweede groep lopen. Bij het negen kilometer punt werd door een aantal atletes uit de tweede groep het tempo verhoogd. Tirza kon met deze tempoversnelling mee. Met nog 100 meter te gaan liep ze op een vierde plek met een paar meter verschil op de atlete op plek drie.

Eindsprint

Door een formidabele eindsprint wist Tirza op een derde plek te finishen in een tijd van 34.08 minuten. Met deze tijd wist ze haar persoonlijke record en clubrecord te verbeteren. Jasmijn Lau werd winnares van de 10 km.

Tirza: What did just happen. Derde plaats op het NK 10 km. De laatste kilometer brak het veld open voor de derde plek en ik kon mee. Het laatste stuk leek de vierde plek voor mij te zijn, maar met nog een laatste versnelling in de benen wist ik toch de derde plek te pakken.”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN