Gepubliceerd 17 september 2023

Tijdelijke huisvesting voor beeld van kaaskoningin in Het Evertshuis

Tijdens het kaascorso van afgelopen donderdag was op de wagen van sociëteit Kras het beeld van de kaaskoningin al te zien. Het werd zaterdagochtend in Het Evertshuis door de huidige kaaskoningin Esther van Tilburg onthuld. Het beeld heeft de naam van de 1e Kaaskoningin (1952), Lien van der Werken, gekregen. De Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk heeft de realisatie van het beeld mogelijk gemaakt en is een eerbetoon aan alle Kaaskoninginnen.

Al maanden is er grote onduidelijkheid over een definitieve plek voor het beeld. In afwachting van een nog te nemen besluit van de gemeente, heeft ze nu tijdelijk een plek gekregen in het Cultureel Centrum van Bodegraven.

Tekst Anneke Bekker
Bron persbericht

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN