Gepubliceerd 17 juni 2021

Tijdelijk motorverbod in de Meije en Kerkweg

Op de Meije en de Kerkweg in het Bodegraafse buitengebied is sinds 30 mei als proef een nieuw verbod voor motoren van kracht. Dit verbod geldt in het weekend- en op feestdagen van 9.00 uur tot 20.00 uur. Het verbod zal tot 1 oktober gelden, wanneer het motorseizoen afgelopen is. De gemeente wil weten wat de effecten van het invoeren van het verbod zijn op de omgeving in en rondom de Meije.

Bord aan het begin van de Kerkweg bij rotonde

De Meije is een slingerende landweg in de polder van Bodegraven. Het gebied is een stiltegebied met een prachtig uitzicht op de omliggende weilanden en natuur. De ligging maakt dat de Meije een geliefde plek is voor mensen om te recreëren. Te voet, te fiets, met de auto en met de motor.

De motoren hebben een hogere snelheid dan de fietsers en wandelaars die zich op hetzelfde wegvak bevinden. Door het snelheidsverschil ontstaan er verkeersonveilige situaties.

Besloten is om als proef het motorverkeer in de Meije tijdens het motorseizoen in de weekenden en op feestdagen te verbieden. De Meije is niet alleen een weg in onze gemeente, maar ook in de gemeente Woerden en Nieuwkoop. Dit is dan ook een initiatief van de drie gemeenten samen.

Gekozen voor een proef

Een verbod voor motoren op basis van leefbaarheid is vrij uniek in Nederland. Impact en effecten van dit verbod zijn nog niet voldoende bekend. Om deze reden is ervoor gekozen om het verbod als proef uit te rollen. Dit betekent dat de effecten worden gemonitord voor, tijdens en na het verbod. Na afloop wordt uiteindelijk afgewogen of de geslotenverklaring wel of niet definitief wordt.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN