Gepubliceerd 3 maart 2024

Thomas Mouthaan leidt ESTO naar een 3-0 zege (+ interview)

Thomas Mouthaan werd afgelopen zaterdag de man van de wedstrijd voor ESTO. De 19-jarige rookie leidde met 3 treffers ESTO naar een 3-0 zege tegen Altior. Door de zege op de Langeraarders kan ESTO met een 7e plek op de ranglijst nog steeds naar boven blijven kijken.

● Tom van der Weyden brengt Thomas Mouthaan van achteren ten val. Door deze actie moest de Altior-aanvoerder met rood er van af. Het werd het breekpunt in de wedstrijd.

Tegen de veldverhouding in

Niet ESTO maar Altior etaleerde de meeste dreiging voor de openingstreffer in de 1e helft. ESTO bleef soms met kunst en vliegwerk overeind in eigen strafschopgebied. Daarbij verloor ESTO in de 28e min. ook nog ESTO-aanvoerder en  verdediger Bas van Zoest met een blessure. Cas Peppink werd z’n vervanger. Drie minuten later opende ESTO toch tegen de veldverhouding in de score. Yannick Saeijs bereikte met een fijne voorzet van de zijkant Thomas Mouthaan die beheerst tegendraads binnenkopte: 1-0. Het was het begin van een heel succesvolle middag voor de jonge ESTO-aanvaller.

● Tom Beijeman gaat er met de bal vandoor voor ESTO.

Breekpunt

Ook in de 2e helft kreeg ESTO in eerste instantie geen controle over de wedstrijd. Echter dat veranderde in de 57e min. door een rode kaart voor Tom van der Weyden. De Altior-aanvoerder vergreep zich op Thomas Mouthaan. Het werd min of meer door het verdwijnen van verreweg de beste voetballer bij Altior het breekpunt van de wedstrijd. ESTO kwam comfortabeler aan de bal en Altior moest aanvallend een tandje terugschakelen. In de 75e min. betaalde dat zich uit door Thomas Mouthaan, die de 2-0 op het scorebord bracht. Vijf minuten later tekende hij voor de 3-0 door goed doorzetten nadat ie eerst de bal nog leek te verspelen in zijn rush richting Altior-doel. ESTO had nadien geen moeite om de nog ruim uitgevallen zege in veilige haven te loodsen.

● Jesper den Besten probeert een tegenstander te ontwijken.

Gemeentelijke clash

Komende zaterdag staan RVC’33 en ESTO weer tegenover elkaar. De wedstrijd op Kaagjesland begint om 14.30 uur.

INTERVIEW:

Interview Thomas Mouthaan (verslaggever André van Egdom)

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN