Gepubliceerd 26 maart 2023

Thomas Mouthaan goudhaantje voor ESTO (+ radioverslag)

ESTO deed zaterdagmiddag goede zaken. Het versloeg het Oegstgeester ASC met 3-1, waardoor de Bodegravers weer naar boven kunnen kijken. Man van de wedstrijd werd rookie Thomas Mouthaan. Nog maar net ingevallen schoot hij met een snoeiharde pegel ESTO naar de bevrijdende 3-1.

● ESTO viert feest met goudhaantje Thomas Mouthaan in het middelpunt van de intense vreugde. Zelfs doelman Joey Anker is er het halve veld voor overgestoken.

Stormachtige wind

Een stormachtige wind raasde over het hoofdveld aan de Kievitsheuvel. En dan wordt voetballen onder die omstandigheden een flinke uitdaging. ESTO kwam in de 1e helft met de rug in de wind voorbeeldig uit de startblokken. In de 4e min. werd Pim de Visser alleen voor ASC-keeper Max van Dijk gezet. De ESTO-aanvaller rondde zijn solo bekwaam af: 1-0. En in de 15e min. kopte Bas van Zoest ESTO naar 2-0. Daarmee had ESTO al snel een flinke steun in de rug, terwijl ASC nog de modus zocht hoe te voetballen tegen de stormachtige wind.

● Coen de Groot schermt de bal af. Hij werkte zich een slag in de rondte tegen ASC.

Onder druk

In de 2e helft kwam ESTO zelf onder druk. ASC pompte voortdurend de bal met de wind mee richting ESTO-helft. Lange tijd hield ESTO stand en wist verdedigend nog een antwoord te vinden op de soms vreemde capriolen van de bal. Echter in de 61e min. bracht ASC toch de stand op 2-1. De aansluitingstreffer gaf de gasten uit Oegstgeest het besef dat er nog wel meer in vat zat. Het was alle hens aan dek voor ESTO.

Snoeihard

Nadat ESTO in de 77e min. goed weg kwam met een bal op de paal en de 2-2 op de loer lag, bracht ESTO-trainer Koos van Zoest met Thomas Mouthaan nieuw fris bloed binnen de lijnen. En dat pakte niet verkeerd uit. Amper nog een bal aangeraakt haalde de A-junior in de 84e min. tot ieders verbazing ongekend snoeihard uit voor de 3-1. De ESTO-rookie werd bijna dood geknuffeld door al z’n teamgenoten voor z’n magistrale ingeving. Zelfs ESTO-keeper Joey Anker stak het halve veld over om de bevrijdende 3-1 mee te vieren. De wedstrijd viel nagenoeg meteen in het slot. En was ook het snode plan van ASC ESTO nog flink pijn te doen verijdeld.

● Thomas Mouthaan kan z’n geluk niet op na het maken van de 3-1. Coen de Groot vangt hem op.

RADIOVERSLAG

ESTO-ASC 2e helft (verslaggever André van Egdom)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN