Gepubliceerd 28 juli 2023

Tes Schouten pakt WK-medaille op 200 m schoolslag

Tijdens de WK zwemmen langebaan in het Japanse Fukuoka verraste Tes Schouten met een bronzen WK-medaille.  Met 2.21,63 verbeterde de Bodegraafse ook haar eigen nationaal record. Het goud ging naar Tatjana Schoenmaker uit Zuid-Afrika in 2.20,80. De Amerikaanse Kate Douglass veroverde het zilver in 2.21,23.

Voortdurend op medaillekoers

De hele wedstrijd lag Schouten op medaillekoers. In de laatste meters verkrampte ze niet en liet daarmee Lilly King achter zich. De Amerikaanse werd 4e in 2.22,25. Eerder deze week wist Schouten de finale van de 100 m schoolslag niet te bereiken. Met een medaille op de 200 m maakte ze dat meer dan goed.

● Bericht & beeld: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN