Gepubliceerd 15 februari 2024

Tekort aan taalmaatjes

Welzijnsorganisatie SAM is op zoek naar taalcoaches die mensen willen begeleiden bij het leren of verbeteren van de Nederlandse taal. De deelnemers zijn statushouders of anderstalige inwoners die behoefte hebben aan taalhulp. Als taalcoach krijg je een training aangeboden waarin je leert over de achtergronden van de doelgroep en krijg je tips en materiaal voor het begeleiden van jouw deelnemer. Daarnaast blijkt dat het uitwisselen van ervaringen met andere taalcoaches ook heel waardevol en inspirerend is.

Taal is onmisbaar om mee te kunnen doen in de samenleving: om je makkelijker te kunnen redden in alledaagse situaties maar ook om ambities waar te kunnen maken. Veel nieuwkomers gaan naar een taalschool voor Nederlandse les, maar hebben daarnaast weinig momenten om de taal te oefenen. Met jou als taalcoach kan een inwoner de taal extra oefenen door samen te praten, lezen, wandelen of iets anders te ondernemen.


Wil jij iemand helpen met de Nederlandse taal, sta je open voor andere culturen en heb je hier wekelijks 1 tot 1,5 uur de tijd voor? Dan is jouw hulp heel welkom, want op dit moment is er een wachtlijst van mensen die graag een taalcoach willen. Dus aarzel niet als dit vrijwilligerswerk je aanspreekt en neem contact op met Luka van Vliet: 06-51966519 / l.vanvliet@samwelzijn.nl

Aangeleverd door SAM

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

De ochtend begint zonnig. Even later drijft er ook bewolking over. Er staat maar weinig wind en de temperatuur is 6°C.

In de middag een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind kiest voor de westhoek. De thermometer geeft 10°C aan. In de avond valt er regen.

In de nacht klaart het op. De minimumtemperatuur is 4°C.

Woensdag wisselend bewolkt en opklaringen maar er vallen ook enkele buien. De wind is noordwest en de temperatuur 10°C. 

Foto: Jose van den Helder Zonnige momenten

 

MEEST BEKEKEN