Gepubliceerd 14 juni 2023

Te weinig voortgang in energietransitie

De ambitie van de rdgio Midden-Holland om 0,435 TWh aan duurzame elektriciteit op te wekken in 2030, wordt waarschijnlijk niet gehaald. Dat is te lezen in het voortgangsdocument RES-regio Midden-Holland. Omdat er geen draagvlak is voor windenergie, is besloten om eerst te gaan voor zonnepanelen op grote daken, parkeerterreinen, gebouwde omgeving, infrastructuur, water en agrarische gebieden. De gemeenteraad zal een lokaal beoordelingskader moeten vaststellen met als doel vóór 1 januari 2025 vergunning te kunnen verlenen voor het aanleggen van zonnepanelen op andere locaties dan dan op daken.


Om opstoppingen in het elektriciteitsnet te voorkomen zal er ook ruimte ingepland moeten worden voor opslag van energie uit elektriciteit. Momenteel wordt verkend of een RES herijking nodig is.

Bron RIB 37 Voortgangrapportage energietransitie
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN