Gepubliceerd 14 juni 2023

Te weinig voortgang in energietransitie

De ambitie van de rdgio Midden-Holland om 0,435 TWh aan duurzame elektriciteit op te wekken in 2030, wordt waarschijnlijk niet gehaald. Dat is te lezen in het voortgangsdocument RES-regio Midden-Holland. Omdat er geen draagvlak is voor windenergie, is besloten om eerst te gaan voor zonnepanelen op grote daken, parkeerterreinen, gebouwde omgeving, infrastructuur, water en agrarische gebieden. De gemeenteraad zal een lokaal beoordelingskader moeten vaststellen met als doel vóór 1 januari 2025 vergunning te kunnen verlenen voor het aanleggen van zonnepanelen op andere locaties dan dan op daken.


Om opstoppingen in het elektriciteitsnet te voorkomen zal er ook ruimte ingepland moeten worden voor opslag van energie uit elektriciteit. Momenteel wordt verkend of een RES herijking nodig is.

Bron RIB 37 Voortgangrapportage energietransitie
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN