Gepubliceerd 8 juni 2023

Tarieven openbare laadpalen in Zuid-Holland zijn relatief laag

De tarieven van de openbare laadpalen in Zuid-Holland zijn 15,8% lager dan elders in het land. Gemiddeld kost een kWh stroom bij een Zuid-Hollandse laadpaal 33 cent. Het landelijk gemiddelde komt neer op 39 cent per kWh. Alleen Overijssel is voordeliger dan Zuid-Holland. In deze provincie betaal je 31 cent per kWh. Daar komen nog wel de eventuele kosten van je laadpas bij. Dit blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van Eco-Movement.

Er grote verschillen per gemeente. Zo zijn Den Haag, Gouda, Kaag en Braassen en Wassenaar de voordeligste gemeenten van Zuid-Holland. Opladen kost je hier gemiddeld 27 cent per kWh. Leiderdorp, Hardinxveld-Giessendam en Alphen aan den Rijn zijn juist de duurste gemeenten van de provincie.

Bron: Indeipender
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN