Gepubliceerd 5 september 2022

Sven Strijk en Lisette Verleun winnen kwart triatlon in Bodegraven

De kwart triatlon tijdens de Najaarstriatlon van Triathlon Team Bodegraven is bij de mannen gewonnen door Sven Strijk. De Bodegraver finishte in 1:51.44. De overwinning bij de vrouwen ging naar de Bodegraafse Lisette Verleun in 2:23.08.

• Sven Strijk was veruit de snelste op de 1/4 triatlon in Bodegraven.

Uitwijken

De organisatie moest vanwege een zwemverbod het zwemonderdeel verplaatsen van de Oude Rijn naar het binnenbad van zwembad De Kuil. Zo moest in diverse diverse categorieën in series gestart worden.

Kwart triatlon

Sven Strijk was de gedoodverfde favoriet voor de winst op de kwart triatlon. En dat maakte hij waar. Op de onderdelen zwemmen en fietsen was hij veruit de snelste en had daarmee een niet meer te achterhalen voorsprong opgebouwd voordat hij aan het looponderdeel begon. De Bodegraver kwam tenslotte in 1:51.44 over de eindstreep. Ver daarachter pakte Dez de Eerens (Heerjansdam) in 1:58.36. Derde werd Arno Stolk uit Kudelstaart in 2:02.58.

• Het podium van de 1/4 triatlon bij de mannen v.l.n.r.: Dez de Eerens, Sven Strijk en Arno Stolk.

Lisette Verleun uit Bodegraven zegevierde bij de vrouwen in 2:23.08. Op afstand werd Amber Middelhoek (Rijswijk) 2e in 2:26.51. Een 3e plaats was er voor Marieke de Doelder (Voorburg) in 2:33.16.

• Het podium van de 1/4 triatlon bij de vrouwen v.l.n.r.: Amber Middelhoek, Lisette Verleun en Marieke de Doelder.

Achtste triatlon

In de achtste triatlon bij de mannen zaten de TTB-triatleten Andy Koolmees en Jan Boot elkaar dicht op de hielen. Andy Koolmees (Gouda) pakte uiteindelijk de overwinning in 1:01:33. Daarachter Jan Boot uit Bodegraven in 1:01.59 en Ata Torun uit Badhoevedorp in 1:05.30.

• Het podium van de 1/8 triatlon bij de mannen v.l.n.r.: Jan Boot, Marliese Andy Koolmees en Ata Torun.

Marlies Vollebregt uit Den Haag was bij de vrouwen de snelste in 1:11.05. Met op de 2e plaats Sabine Lina (Boskoop) in 1:14.59 en 3e Aafke Smeets in 1:17.16.

• Het podium van de 1/8 triatlon bij de vrouwen v.l.n.r.: Sabine Lina, Marliese Vollebregt en Aafke Smeets.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN