Gepubliceerd 10 november 2023

Supermarkt Plus in Waarder verplaatst naar Molendijk

Wethouder Jan Leendert van den Heuvel heeft donderdag 2 november namens de gemeente een overeenkomst getekend met Plus Hoogendoorn uit Waarder en projectontwikkelaar Dunavast. Samen wordt er toegewerkt naar de verplaatsing van de supermarkt in Waarder naar een nieuwe locatie aan de Molendijk. Op de plek van het oude supermarktpand komen tien koopwoningen in de plaats.

“Het wordt een prachtige nieuwe ‘groene’ supermarkt,” vertelt wethouder Van den Heuvel. “Qua energie grotendeels zelfvoorzienend en met allerlei duurzaamheidstoepassingen. De bereikbaarheid wordt ook veel beter. Voor onze inwoners uit onder andere Waarder, Driebruggen en Nieuwerbrug, maar ook voor vrachtwagens die de supermarkt bevoorraden.’’

Aan de Molendijk, bij de afrit van de A12, komt de nieuwe Plus supermarkt van ruim 2000 m2 met bijbehorend parkeerterrein en een laadstation voor elektrische auto’s. Naast het supermarktterrein, op gemeentegrond, komt een nieuw vrachtwagenparkeerterrein met een overslag locatie voor goederen en daar blijft ruimte voor de bestaande frietkraam. De planning voor de start van de bouw staat voor het tweede kwartaal van 2024. Verwacht is dat de nieuwe supermarkt, parkeerterrein, het laadstation en het verplaatste vrachtwagenparkeerterrein halverwege 2025 staat.

Bron: persbericht gemeente Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN