11 oktober 2021

Succesvolle achtervolging brengt ESTO nog langszij

● Jesper den Besten scoorde de 1-2.

Succesvol terugkomen na een achterstand daar lijkt ESTO een patent op te hebben. Afgelopen zondagmiddag flikte de formatie van trainer Andy Biekman het weer. Nadat Pancratius aan de Kievitsheuvel een 0-2 voorsprong de rust intilde, kwam ESTO in de 2e helft spectaculair terug tot 2-2.

Bovenliggende partij

De gasten uit Badhoevedorp waren in de 1e helft duidelijk de bovenliggende partij. In de 16e min. incasseerde ESTO de eerste tegentreffer: 0-1. En nadat Wouter-Jan Bos met te zwakke lob de bal er voor ESTO niet inkreeg, sloeg Pancratius in de 34e min. weer toe: 0-2. Die voorsprong had voor rust nog wel ruimer kunnen uitpakken. Echter de goedkeepende ESTO-goalie Joey Anker liet dat niet toe.

Gevaarlijke aanvallen

Na de 1e helft leek het er niet op dat ESTO nog zo goed zou terugkomen in de 2e helft. Pancratius bleef ESTO bestoken met gevaarlijke aanvallen via de handige vleugelspelers. De ESTO-verdediging moest alle zeilen bijzetten. In de 56e min. werd verdediger Bas van Goudzwaard gewisseld voor Gerald Dengering. Dat had invloed op het verdere spelverloop.

Succesvolle achtervolging

Uit het niets was ESTO plotseling terug in de wedstrijd. Jesper den Besten kopte in de 69e min. uit een afgemeten voorzet hoog boven iedereen uit de 1-2 binnen. Vijf minuten later was het weer raak. Uit een hoekschop kwam de bal terecht bij de vrijstaande ESTO-routinier Robin Groenendijk die simpel de 2-2 binnenkopte. Daarna kregen beide ploegen nog een goede kans op de winnende treffer, maar die bleef uiteindelijk toch uit.

● Job van Welie schermt de bal af tegen Pancratius. (Foto: Han Koevoets)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu