11 oktober 2021

Succesvolle achtervolging brengt ESTO nog langszij

● Jesper den Besten scoorde de 1-2.

Succesvol terugkomen na een achterstand daar lijkt ESTO een patent op te hebben. Afgelopen zondagmiddag flikte de formatie van trainer Andy Biekman het weer. Nadat Pancratius aan de Kievitsheuvel een 0-2 voorsprong de rust intilde, kwam ESTO in de 2e helft spectaculair terug tot 2-2.

Bovenliggende partij

De gasten uit Badhoevedorp waren in de 1e helft duidelijk de bovenliggende partij. In de 16e min. incasseerde ESTO de eerste tegentreffer: 0-1. En nadat Wouter-Jan Bos met te zwakke lob de bal er voor ESTO niet inkreeg, sloeg Pancratius in de 34e min. weer toe: 0-2. Die voorsprong had voor rust nog wel ruimer kunnen uitpakken. Echter de goedkeepende ESTO-goalie Joey Anker liet dat niet toe.

Gevaarlijke aanvallen

Na de 1e helft leek het er niet op dat ESTO nog zo goed zou terugkomen in de 2e helft. Pancratius bleef ESTO bestoken met gevaarlijke aanvallen via de handige vleugelspelers. De ESTO-verdediging moest alle zeilen bijzetten. In de 56e min. werd verdediger Bas van Goudzwaard gewisseld voor Gerald Dengering. Dat had invloed op het verdere spelverloop.

Succesvolle achtervolging

Uit het niets was ESTO plotseling terug in de wedstrijd. Jesper den Besten kopte in de 69e min. uit een afgemeten voorzet hoog boven iedereen uit de 1-2 binnen. Vijf minuten later was het weer raak. Uit een hoekschop kwam de bal terecht bij de vrijstaande ESTO-routinier Robin Groenendijk die simpel de 2-2 binnenkopte. Daarna kregen beide ploegen nog een goede kans op de winnende treffer, maar die bleef uiteindelijk toch uit.

● Job van Welie schermt de bal af tegen Pancratius. (Foto: Han Koevoets)

● Bericht: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu