8 juni 2021

Subsidieregeling detailhandel, verbeteren winkel- en centrumgebieden

De provincie Zuid-Holland stelt subsidie beschikbaar voor winkeliers, ondernemers en gemeenten die samen hun winkel- en centrumgebied willen verbeteren. De focus ligt op het verbeteren en verhogen van de kwaliteit en het functioneren van winkel- en centrumgebieden.

De provincie wil zo helpen om winkel- en centrumgebieden te versterken, compacter te maken en bijvoorbeeld leegstand op te lossen. De urgentie om hierop in te blijven zetten blijft de komende jaren groot, versterkt door de effecten van de corona-crisis.


De regeling staat van 3 juni 2021 tot en met 31 december 2021 open voor alle reguliere winkel- en centrumgebieden in Zuid-Holland die in het provinciaal detailhandelsbeleid zijn benoemd als ‘te versterken centrum’, ‘te optimaliseren centrum’ en ‘overig centrum’. Deze winkel- en centrumgebieden dienen, om in aanmerking te komen, een minimale omvang van 5 winkels te hebben.


Voor de subsidieregeling is in totaal €500.000 beschikbaar, waarbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De provincie Zuid-Holland verstrekt maximaal €20.000 per project.

Lees meer op de website van de provincie Zuid-Holland

0 Shares
Sluit Menu