Gepubliceerd 28 november 2023

Subsidie voor ombouwen boot naar elektrisch

Particuliere booteigenaren die hun boot ombouwen naar een volledig elektrische motor, kunnen tot maximaal 4.000 euro subsidie ontvangen van de provincie Zuid-Holland.

Bron: website provincie Zuid-Holland

Veel van deze bootjes zijn nog voorzien van een fossiele verbrandingsmotor wat ten koste gaat van de lucht en waterkwaliteit. Door over te stappen naar elektrisch varen vermindert de CO@ uitstoot, wat de lucht- en waterkwaliteit ten goede komt en bovendien zorgt voor minder geluidshinder op het water.

De provincie gaat ervan uit dat deze subsidieregeling daar aan bijdraagt en booteigenaren net dat duwtje in de duurzame richting kunnen geven.

Tekst Wim Minnaard
Bron: www.duurzamewaterrecreatie.nl/zuid-holland

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN