30 juni 2021

Subsidie voor je groene dak

Heeft u er wel eens over een groen dak nagedacht? Vanaf deze week is het mogelijk om in Bodegraven-Reeuwijk voor dit dak en andere klimaatadaptieve maatregelen subsidie aan te vragen. Elk huishouden in de dorpskernen kan maximaal 500 euro aan subsidie aanvragen.

Foto: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk zet in op een klimaatbestendige gemeente. Met deze subsidie kunnen inwoners een bijdrage leveren. De subsidie kan echter niet worden aangevraagd voor elke mogelijke klimaatadaptieve maatregel. De subsidie is beschikbaar voor het vergroenen van het dak, het vervangen van tegels voor groen en het opvangen van regenwater met een regenton. Dit zou moeten helpen tegen bijvoorbeeld wateroverlast. Het groene dak zou zorgen voor een natuurlijke verkoeling van het huis en ook in een groene tuin zou het koeler zijn op zweterige zomerdagen. 

Echter is de subsidie er niet voor elke inwoner van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De gebieden die hiervoor in aanmerking komen zijn de dorpskernen in de gemeente. Dit omdat de dorpskernen het meeste te maken hebben met hittestress. Maar het is niet zo dat alleen dorpscentra onder de dorpskernen vallen. Vrijwel geheel Bodegraven, Nieuwerbrug en Reeuwijk-Dorp vallen bijvoorbeeld onder de noemer dorpskern. Het aanvragen van de subsidie gaat via de site van de gemeente en is niet verplicht.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu