30 juni 2021

Subsidie voor je groene dak

Heeft u er wel eens over een groen dak nagedacht? Vanaf deze week is het mogelijk om in Bodegraven-Reeuwijk voor dit dak en andere klimaatadaptieve maatregelen subsidie aan te vragen. Elk huishouden in de dorpskernen kan maximaal 500 euro aan subsidie aanvragen.

Foto: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk zet in op een klimaatbestendige gemeente. Met deze subsidie kunnen inwoners een bijdrage leveren. De subsidie kan echter niet worden aangevraagd voor elke mogelijke klimaatadaptieve maatregel. De subsidie is beschikbaar voor het vergroenen van het dak, het vervangen van tegels voor groen en het opvangen van regenwater met een regenton. Dit zou moeten helpen tegen bijvoorbeeld wateroverlast. Het groene dak zou zorgen voor een natuurlijke verkoeling van het huis en ook in een groene tuin zou het koeler zijn op zweterige zomerdagen. 

Echter is de subsidie er niet voor elke inwoner van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De gebieden die hiervoor in aanmerking komen zijn de dorpskernen in de gemeente. Dit omdat de dorpskernen het meeste te maken hebben met hittestress. Maar het is niet zo dat alleen dorpscentra onder de dorpskernen vallen. Vrijwel geheel Bodegraven, Nieuwerbrug en Reeuwijk-Dorp vallen bijvoorbeeld onder de noemer dorpskern. Het aanvragen van de subsidie gaat via de site van de gemeente en is niet verplicht.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu