30 juni 2021

Subsidie voor je groene dak

Heeft u er wel eens over een groen dak nagedacht? Vanaf deze week is het mogelijk om in Bodegraven-Reeuwijk voor dit dak en andere klimaatadaptieve maatregelen subsidie aan te vragen. Elk huishouden in de dorpskernen kan maximaal 500 euro aan subsidie aanvragen.

Foto: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk zet in op een klimaatbestendige gemeente. Met deze subsidie kunnen inwoners een bijdrage leveren. De subsidie kan echter niet worden aangevraagd voor elke mogelijke klimaatadaptieve maatregel. De subsidie is beschikbaar voor het vergroenen van het dak, het vervangen van tegels voor groen en het opvangen van regenwater met een regenton. Dit zou moeten helpen tegen bijvoorbeeld wateroverlast. Het groene dak zou zorgen voor een natuurlijke verkoeling van het huis en ook in een groene tuin zou het koeler zijn op zweterige zomerdagen. 

Echter is de subsidie er niet voor elke inwoner van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De gebieden die hiervoor in aanmerking komen zijn de dorpskernen in de gemeente. Dit omdat de dorpskernen het meeste te maken hebben met hittestress. Maar het is niet zo dat alleen dorpscentra onder de dorpskernen vallen. Vrijwel geheel Bodegraven, Nieuwerbrug en Reeuwijk-Dorp vallen bijvoorbeeld onder de noemer dorpskern. Het aanvragen van de subsidie gaat via de site van de gemeente en is niet verplicht.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en later opklaringen

De ochtend begint bewolkt en er kan in eerste instantie nog wat regen vallen. De matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag maar ook opklaringen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht eerst opklaringen maar later in de nacht meer bewolking. De temperatuur zakt naar 3°C.

Woensdag is het voornamelijk bewolkt. In de loop van de middag en in de avond valt er regen.

De krachtige wind zit in de westhoek. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen


MEEST BEKEKEN

Sluit Menu