Gepubliceerd 30 juni 2021

Subsidie voor je groene dak

Heeft u er wel eens over een groen dak nagedacht? Vanaf deze week is het mogelijk om in Bodegraven-Reeuwijk voor dit dak en andere klimaatadaptieve maatregelen subsidie aan te vragen. Elk huishouden in de dorpskernen kan maximaal 500 euro aan subsidie aanvragen.

Foto: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk zet in op een klimaatbestendige gemeente. Met deze subsidie kunnen inwoners een bijdrage leveren. De subsidie kan echter niet worden aangevraagd voor elke mogelijke klimaatadaptieve maatregel. De subsidie is beschikbaar voor het vergroenen van het dak, het vervangen van tegels voor groen en het opvangen van regenwater met een regenton. Dit zou moeten helpen tegen bijvoorbeeld wateroverlast. Het groene dak zou zorgen voor een natuurlijke verkoeling van het huis en ook in een groene tuin zou het koeler zijn op zweterige zomerdagen. 

Echter is de subsidie er niet voor elke inwoner van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De gebieden die hiervoor in aanmerking komen zijn de dorpskernen in de gemeente. Dit omdat de dorpskernen het meeste te maken hebben met hittestress. Maar het is niet zo dat alleen dorpscentra onder de dorpskernen vallen. Vrijwel geheel Bodegraven, Nieuwerbrug en Reeuwijk-Dorp vallen bijvoorbeeld onder de noemer dorpskern. Het aanvragen van de subsidie gaat via de site van de gemeente en is niet verplicht.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN