Gepubliceerd 2 maart 2024

Subsidie voor groene daken en regentonnen

Wethouder Jan Leendert van den Heuvel opende afgelopen zaterdag de atelierdag voor de ‘groenste gemeente’ in de klimaatwinkel in Bodegraven. Volgens de wethouder is het de uitdaging om alle inwoners te motiveren meer groen aan te brengen in hun tuinen of op hun daken.
Insecten, vogels en vlinders sterven uit als alle tuinen worden bestraat. Groen is ook nodig om wateroverlast te voorkomen bij hevige stortregens en om de temperatuur draaglijk te houden op hete dagen. De gemeente stelt subsidie beschikbaar voor de aanschaf van regentonnen en het aanleggen groene daken.


Enkele inwoners van Bodegraven-Reeuwijk kregen advies van een hovenier over de combinatie sedem en zonnepanelen op het dak. Een inwoner vroeg of Bodegraven-Reeuwijk ook de service van een tegeltaxi biedt. Ze heeft een strook tegels verwijderd, maar kan deze niet afvoeren. In Gouda schijnt er een tegeltaxi te bestaan. Deze service is er nog niet in onze gemeente maar de wethouder vond het wel een goed idee..

Tekst Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN