Gepubliceerd 2 maart 2024

Subsidie voor groene daken en regentonnen

Wethouder Jan Leendert van den Heuvel opende afgelopen zaterdag de atelierdag voor de ‘groenste gemeente’ in de klimaatwinkel in Bodegraven. Volgens de wethouder is het de uitdaging om alle inwoners te motiveren meer groen aan te brengen in hun tuinen of op hun daken.
Insecten, vogels en vlinders sterven uit als alle tuinen worden bestraat. Groen is ook nodig om wateroverlast te voorkomen bij hevige stortregens en om de temperatuur draaglijk te houden op hete dagen. De gemeente stelt subsidie beschikbaar voor de aanschaf van regentonnen en het aanleggen groene daken.


Enkele inwoners van Bodegraven-Reeuwijk kregen advies van een hovenier over de combinatie sedem en zonnepanelen op het dak. Een inwoner vroeg of Bodegraven-Reeuwijk ook de service van een tegeltaxi biedt. Ze heeft een strook tegels verwijderd, maar kan deze niet afvoeren. In Gouda schijnt er een tegeltaxi te bestaan. Deze service is er nog niet in onze gemeente maar de wethouder vond het wel een goed idee..

Tekst Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN