3 januari 2022

Subsidie beschikbaar voor waterbewuste plannen

De Hoogheemraadschappen de Stichtse Rijnlanden en Rijnland hebben dit jaar ieder € 200.000 beschikbaar voor plannen die bijdragen aan een watervriendelijke inrichting van de leefomgeving en meer waterbewustzijn. Dit jaar viert het waterschap 900 jaar Waterbeheer met een activiteitenprogramma en een verdubbeling van het geld voor de subsidieregeling Blauwe Bewonersinitiatieven.

Met de subsidie voor duurzaam waterbeheer en waterbewustzijn wil Hoogheemraadschap waterbeheer zichtbaarder maken. Het geld is voor plannen als een wijk, plein of tuin duurzamer in te richten. Of plannen voor een tentoonstelling of een gastles om inwoners waterbewuster te maken. Per initiatief is er maximaal vijfduizend euro beschikbaar.

Zie actie Groenblauw bij hoogheemraadschap Rijnland

Zie actie Blauw bewonersinitiatief bij hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Wolken en opklaringen

n de ochtend wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de loop van de middag neemt het aandeel wolken toe. In de loop van de avond kan er lichte regen gaan vallen. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het voornamelijk bewolkt. Het koelt af naar 13°C.

Vrijdag wolken afgewisseld met brede opklaringen. De matige wind draait naar het noordwesten. Met 16°C is het vrij fris voor de tijd van het jaar.

In het weekend fris. 

Foto: De Groene wereld Wolken en opklaringen

 

Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en in de avond raakt het geheel bewolkt. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft in de middag 17°C aan.

In de nacht bewolkt en kans op wat regen. De minimumtemperatuur wordt 13°C.

Donderdag In de ochtend opklaringen maar in de middag en avond meer bewolking. De matige wind zit in de westhoek. Met 18°C wordt het een graadje warmer. 

Foto: Maarten Koch Wolken en opklaringen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu