Gepubliceerd 22 januari 2024

Stroomuitval dwarsboomt Limes Talententoernooi

Een stroomstoring dwarsboomde zondagmiddag het Limes Talenten-judotoernooi. Net toen het ochtendprogramma was afgerond viel de stroom weg. En daar dit probleem niet snel leek te kunnen worden opgelost, konden Eric Zwaan en zijn medewerkers van Chikara Sport niet anders dan het aantrekkelijke middagprogramma af te gelasten. En daarmee kreeg een fantastisch judoweekend voor een aantal judoka’s toch nog een teleurstellend einde.

● Christian Opmeer (r) voor Chikara Sport in actie tijdens het Goederaad-toernooi op zaterdag.

Mooi sportevenement

Met het Goederaad- en Limes Talententoernooi heeft Bodegraven een mooi sportevenement in huis. Beide toernooien hebben inmiddels van de judobond een nationale status verworven. Van heinde en ver melden dan ook nu judoclubs en sportscholen om deel te nemen. Afgelopen zaterdag voor het 15e Goederaad-toernooi waren dat er 39 en voor de zondag zelfs 51 voor het 2e Limes Talententoernooi voor de meer ervaren wedstrijdjudoka’s. Ook scheidsrechters komen graag naar Bodegraven vanwege de soepele en goede organisatie door Eric Zwaan en zijn medewerkers en zijn vele vrijwilligers.

Tweemaal

Chikara Sport-judoka Christian Opmeer besteeg 2x het podium in de klasse -15/-46 kg. Het 13-jarige Bodegraafse judotalent werkte zich zaterdag naar de 2e plaats. En op zondag judode hij zich langs pittige tegenstanders naar een verdienstelijke 3e plek. Ook Sieb Griede kwam op zaterdag nog in actie. Voor hem was het toernooi meer een veredelde trainingssessie. Griede bereidt zich voor om zich te plaatsen voor het NK.

● Het podium in de klasse -15/-46 kg met links Christian Opmeer die 2e werd.
● Sieb Griede (r) zet een ippon in. Hij was veel te sterk voor de concurrentie.

Later deze week in Sport Report een video-impressie van het toernooi bij BR6.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN