Gepubliceerd 13 februari 2024

Strijd tegen de zakkende bodem gaat voort

In de ‘Regio Deal Bodemdaling Groene Hart’ zijn tussen 2017 en 2023 van 27 projecten veel gegevens verzameld en bijgehouden. In zeven omliggende gemeenten, waaronder Bodegraven-Reeuwijk, zijn daarvoor 12 proefvakken gemaakt, met elk een ander lichtgewicht ophoogmateriaal, zoals schuimglas, piepschuim en vulkanisch gesteente. In Bodegraven-Reeuwijk werden wilgentenen gebruikt.

Van elk proefvak is nu bekend hoe zo’n innovatieve techniek uitpakt op een slappe bodem. Naast de kosten is nu ook de levensduur van desbetreffend ophoogmateriaal bekend. Waarmee kan worden nagegaan welke maatregelen rendabel zijn in relatie met de vervangingstermijn.

Tekst: Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN