Gepubliceerd 29 december 2022

Streven naar rijke schooldag

Het gemeentebestuur wil ook in Bodegraven-Reeuwijk de zogenaamde rijke Schooldag stimuleren. In het recent uitgebrachte collegeprogramma 2022-2026 staat dat de gemeente “in gesprek gaat met de schoolbesturen en andere partners over hoe we de rijke schooldag kunnen creëren. Concrete data of stappen worden in het akkoord overigens niet genoemd.

Het vloeit voort uit een landelijk initiatief: het kabinet wil “investeren in een rijke schooldag, waarbij scholen zelf bepalen wat zij nodig achten om de kansenongelijkheid te verkleinen. Te denken valt aan begeleiding bij huiswerk, sport en cultuur in samenwerking met plaatselijke verenigingen en bibliotheken. We beginnen bij de scholen waar de nood het hoogst is.”

Wat betreft Bodegraven-Reeuwijk denkt het gemeentebestuur aan de inzet van vakleerkrachten bewegingsonderwijs maar ook aan het betrekken van lokale culturele instanties, organisaties op het gebied van natuur en milieu en het bedrijfsleven. Daarbij fungeert de gemeente als “aanjager, verbinder en facilitator.”

In het onlangs uitgebrachte collegeprogramma 2022-2026 ontvouwt het college van B en W de plannen tot de volgende verkiezingen

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN