Gepubliceerd 29 december 2022

Streven naar rijke schooldag

Het gemeentebestuur wil ook in Bodegraven-Reeuwijk de zogenaamde rijke Schooldag stimuleren. In het recent uitgebrachte collegeprogramma 2022-2026 staat dat de gemeente “in gesprek gaat met de schoolbesturen en andere partners over hoe we de rijke schooldag kunnen creëren. Concrete data of stappen worden in het akkoord overigens niet genoemd.

Het vloeit voort uit een landelijk initiatief: het kabinet wil “investeren in een rijke schooldag, waarbij scholen zelf bepalen wat zij nodig achten om de kansenongelijkheid te verkleinen. Te denken valt aan begeleiding bij huiswerk, sport en cultuur in samenwerking met plaatselijke verenigingen en bibliotheken. We beginnen bij de scholen waar de nood het hoogst is.”

Wat betreft Bodegraven-Reeuwijk denkt het gemeentebestuur aan de inzet van vakleerkrachten bewegingsonderwijs maar ook aan het betrekken van lokale culturele instanties, organisaties op het gebied van natuur en milieu en het bedrijfsleven. Daarbij fungeert de gemeente als “aanjager, verbinder en facilitator.”

In het onlangs uitgebrachte collegeprogramma 2022-2026 ontvouwt het college van B en W de plannen tot de volgende verkiezingen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnig weer

In de ochtend is het onbewolkt en veel ruimte voor de zon. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft 17°C aan.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke tot matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 21°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Maandag eveneens zonnig weer. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

Foto: Lambert Reijns

 

MEEST BEKEKEN