Gepubliceerd 29 december 2022

Streven naar rijke schooldag

Het gemeentebestuur wil ook in Bodegraven-Reeuwijk de zogenaamde rijke Schooldag stimuleren. In het recent uitgebrachte collegeprogramma 2022-2026 staat dat de gemeente “in gesprek gaat met de schoolbesturen en andere partners over hoe we de rijke schooldag kunnen creëren. Concrete data of stappen worden in het akkoord overigens niet genoemd.

Het vloeit voort uit een landelijk initiatief: het kabinet wil “investeren in een rijke schooldag, waarbij scholen zelf bepalen wat zij nodig achten om de kansenongelijkheid te verkleinen. Te denken valt aan begeleiding bij huiswerk, sport en cultuur in samenwerking met plaatselijke verenigingen en bibliotheken. We beginnen bij de scholen waar de nood het hoogst is.”

Wat betreft Bodegraven-Reeuwijk denkt het gemeentebestuur aan de inzet van vakleerkrachten bewegingsonderwijs maar ook aan het betrekken van lokale culturele instanties, organisaties op het gebied van natuur en milieu en het bedrijfsleven. Daarbij fungeert de gemeente als “aanjager, verbinder en facilitator.”

In het onlangs uitgebrachte collegeprogramma 2022-2026 ontvouwt het college van B en W de plannen tot de volgende verkiezingen

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regendag

In de ochtend drijft er bewolking over maar is het nog droog. Even later gaat het regenen. Er staat een matige zuidenwind bij een temperatuur van 7°C.

In de middag en avond valt er regen. De matige wind waait uit het zuiden. Met 11°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

In de nacht regen. De vrij krachtige wind draait naar het westen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Zondag een afwisseling van wolken en opklaringen. In de avond trekt een regengebied over. De vrij krachtige wind is west. De thermometer geeft 11°C aan.

Foto: Tonnie Nog erg nat

 

MEEST BEKEKEN