9 oktober 2022

Strafschoppen beslissen topper DONK-RVC’33

Het is lang geleden dat zo’n titel kon worden geschreven boven een verslag van RVC’33. Maar cijfers liegen niet. DONK – RVC’33 was een strijd tussen de plekken 2 en 3 in de 2e klasse D, die onbeslist in 1-1 eindigde.

● Mark Sluijs kopt de bal voor RVC’33. (Foto: Letty Blanken)

De warming up was wat plichtmatig en slordig. Dit liet zich meteen terugzien in de beginfase. Passes hadden niet het juiste tempo, duels werden beter aangegaan door DONK. Hierin deed RVC’33 zich te kort en liet zich terugdringen. In de 12e min. kwam DONK een keer over de rechterkant door, maar daar wist Dirk-Jan Blanken met een sliding goed het verder gevaar te voorkomen.

Reeuwijkse muur

Na een kwartier herpakte RVC’33 het eigen spel meer en dat leverde meteen twee kansen op, die net wat meer scherpte hadden kunnen gebruiken. Het spel van beide ploegen kenmerkte zich vooral door slordigheid, waarbij de mannen van DONK elkaar wel iets makkelijker wisten te vinden, maar zich stuk liepen op de Reeuwijkse muur. RVC maakte het zichzelf lastiger door de onderlinge afstanden tussen de linies groter te houden.

Strafschop

In de 26e min. werd Dave Tol, tegen zijn oud-teamgenoten, diep weggestuurd en blesseerde zich helaas, waardoor hij gewisseld moest worden. Een door een Donkiaan van de lijn gehaalde bal leek het gevaarlijkste te zijn voor rust. Maar een benutte strafschop door Daan Zantinge leek de ruststand te worden. Uit een verre inworp (en onduidelijke coaching) werd de verdediging van RVC toch nog even op de proef gesteld.

 
Nog niet zorgvuldig genoeg

Na rust was eigenlijk hetzelfde beeld. De wedstrijd bleef van beide kanten niet zorgvuldig genoeg om het beste uit balbezit te halen. Aan beide kanten leverde het slechts een enkele keer tot licht gevaar. Vanaf pakweg de 70e min. ging DONK meer met langere ballen op de spitsen proberen de gelijkmaker te forceren. In de 80e min. moest RVC-goalie Stefan v.d. Meer handelend optreden om uit een 1 op 1-situatie de gelijkmaker te voorkomen.

Opnieuw strafschop

In de 85e min. liet de scheidsrechter assistent-scheidsrechter Mark Kuil staan en zag een overtreding waardoor ook DONK een strafschop kreeg. Die werd onberispelijk ingeschoten, waarmee de 1-1 op het scorebord kwam. In de laatste minuten leken beide partijen het punt te willen koesteren, want beide ploegen maakten geen aanstalten meer om vol voor de winst te gaan.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu