4 februari 2023

Stikstof is het thema tijdens provinciale verkiezingen

D66 reageert op het programma EenVandaag van woensdag 1 februari, waarin verteld werd dat het merendeel van CDA-kiezers tegen de deadline is van 2030 die in de wet Stikstofreductie en Natuurbescherming is vastgelegd.

D66 lijsttrekker Laura Neijenhuis


De stikstofplannen van het kabinet komen wat fractievoorzitter van D66, Laura Neijenhuis, betreft geen dag te vroeg en zijn broodnodig.

“Om de natuur, onze leefomgeving en de lucht en waterkwaliteit te herstellen moeten we zo snel mogelijk aan de slag om de uitstoot te halveren in 2030. Ook om de bouw van huizen mogelijk te maken kunnen we geen dag langer wachten”.


De provincies hebben de opdracht gekregen om voor 1 juli van dit jaar met een gebiedsgerichte aanpak te komen voor de natuur, door de neerslag van stikstof op natuurgebieden in 2030 te verlagen. Voor alle plannen van de 12 provincies samen heeft het kabinet 24.3 miljard euro beschikbaar gesteld.
De provinciale verkiezingen zijn op 15 maart 2023. De provinciale staten kiezen de Eerste kamer die wetten kan goed- of afkeuren die de Eerste kamer heeft goedgekeurd.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu