24 januari 2023

Stijging aantal gevangen muskusratten

In West- en Midden-Nederland zijn in 2022 meer dan 23.000 muskusratten gevangen. Daarmee is is de vangst met 29% toegenomen ten opzichte van 2021. Er zijn naast muskus- en beverratbestrijders ook vijf speurhonden en DNA-technieken ingezet.

Bij De Stichtse Rijnlanden steeg het aantal vangsten wel minder hard dan bij andere waterschappen. Het aantal vangsten steeg het hardst bij de waterschappen Hollands Noorderkwartier, Schieland en Krimpenerwaard, Delfland en Amstel Gooi en Vecht. Het doel is om in 2034 een minimale populatie muskusratten in Nederland te hebben.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu