Gepubliceerd 13 juni 2023

Steven Westmaas opnieuw Rohda’s beste schutter

Het kwam niet als een volslagen verrassing dat Steven Westmaas beslag wist te leggen op de Tante Corrie Bokaal, de onderscheiding voor de topscoorder in het afgelopen seizoen. De aanvaller van het 8e elftal van Rohda’76 leidde het klassement al maanden en schoot maar liefst 34 raak.

● V.l.n.r.: Rein Smit, Marjolein van den Dool en Steven Westmaas. Britt van der Lugt ontbreekt op de foto. (Foto: Danny de Vries)

Een routineus klusje voor Steven, ben je geneigd te zeggen. De goaltjesdief ging namelijk in het verleden al vaker met de bokaal aan de haal. Zijn concurrenten Marjolein van den Dool (Vr1) met 25 doelpunten en Britt van der Lugt (Vr1) en Rein Smit (4e) – ex aequo met 19 voltreffers – volgden op gepaste afstand. De top drie kreeg tijdens de geslaagde familiedag – de happening waarmee Rohda’76 jaarlijks het seizoen mee afsluit – een bokaal en attentie overhandigd.

Het was al weer de dertiende opeenvolgende editie van de Tante Corrie Bokaal. De onderscheiding draagt de naam van Corrie de Jong. Tot aan haar dood in 2014 was zij vanaf de oprichting in 1976 supervrijwilligster van de vereniging. Echtgenoot, medeoprichter en Rohda’76-clubicoon Dirk stierf enkele maanden later.

Tijdrovende klus

De overhandiging van de Tante Corrie Bokaal betekent tevens een huldebetoon aan Steven Holthuijsen. De speler van het 1e elftal administreert ieder weekend minutieus alle doelpuntenmakers. Een tijdrovende klus. De schotvaardigheid van de senioren krijgt wekelijks een plaatsje op de website van Rohda’76. Wie benieuwd is naar de totale eindrangschikking kan een kijkje nemen op: https://www.rohda76.nl/tante-corrie-bokaal/.

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN