Gepubliceerd 20 oktober 2022

Steven Datema fractievoorztter CU provincie Zuid-Holland

Steven Datema is de beoogd lijsttrekker voor de ChristenUnie Zuid-Holland bij de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart 2023. Hij volgt daarmee Jacco Schonewille op, die eerder al heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn.

Steven Datema

Datema woont in Den Haag en is leidinggevende van de beleidsadviseurs van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. Eerder was hij actief als fractievertegenwoordiger in de gemeenteraad van Den Haag. De kandidatenlijst wordt op de ledenvergadering van 15 november vastgesteld door de leden.

Nummer twee op de concept-kieslijst is Djoeki van Woerden-Kerssen. Zij heeft zich in de afgelopen Statenperiode ingezet voor Natuur, klimaat, water en landbouw. Op nummer 3 staat huidig Statenlid Arjan Witte. De huidige fractieadviseur Ruud van Harten staat op nummer 4. De top-5 wordt afgesloten met de tweede vrouw op de lijst, Marja Pelzer-Vooijs.

Zie voor meer informatie over de kandidatenlijst: www.zuidholland.christenunie.nl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN