Gepubliceerd 6 juli 2023

Steun van provincie voor fieldlab Groene Hart

De provincie Zuid-Holland en Boeren met Perspectief (BmP) hebben een gezamenlijk initiatief gelanceerd, het fieldlab Groene Hart, als onderdeel van de transitie naar een duurzame kringlooplandbouw. Het plan is om de verschillende doelen van het Zuid-Hollands Programma Landelijk Gebied (ZH-PLG) te verenigen en de reductie van stikstof en broeikasgassen in de agrarische sector te bevorderen.

Gedeputeerden Jeannette Baljeu (coördinatie ZH-PLG) en Meindert Stolk (Land- en tuinbouw) tijdens een bezoek aan de agrarische ondernemers in het Groene Hart. Bron website provincie Zuid-Holland

Gedeputeerden Jeannette Baljeu (coördinatie ZH-PLG) en Meindert Stolk (Land- en tuinbouw) hebben hun steun uitgesproken tijdens een bezoek aan agrarische ondernemers in het Groene Hart.

In de provincie Zuid-Holland moet, naast de doelen rond natuur en water, een forse reductie van stikstof en broeikasgassen plaatsvinden, voortvloeiend uit de wet stikstofreductie en natuurbescherming. In de agrarische sector kan dat onder andere bereikt worden door vergaande innovaties en stalmanagement. Het fieldlab Groene Hart is een belangrijk vervolg in dit proces.

Bron website provincie Zuid-Holland
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN