Gepubliceerd 6 juli 2023

Steun van provincie voor fieldlab Groene Hart

De provincie Zuid-Holland en Boeren met Perspectief (BmP) hebben een gezamenlijk initiatief gelanceerd, het fieldlab Groene Hart, als onderdeel van de transitie naar een duurzame kringlooplandbouw. Het plan is om de verschillende doelen van het Zuid-Hollands Programma Landelijk Gebied (ZH-PLG) te verenigen en de reductie van stikstof en broeikasgassen in de agrarische sector te bevorderen.

Gedeputeerden Jeannette Baljeu (coördinatie ZH-PLG) en Meindert Stolk (Land- en tuinbouw) tijdens een bezoek aan de agrarische ondernemers in het Groene Hart. Bron website provincie Zuid-Holland

Gedeputeerden Jeannette Baljeu (coördinatie ZH-PLG) en Meindert Stolk (Land- en tuinbouw) hebben hun steun uitgesproken tijdens een bezoek aan agrarische ondernemers in het Groene Hart.

In de provincie Zuid-Holland moet, naast de doelen rond natuur en water, een forse reductie van stikstof en broeikasgassen plaatsvinden, voortvloeiend uit de wet stikstofreductie en natuurbescherming. In de agrarische sector kan dat onder andere bereikt worden door vergaande innovaties en stalmanagement. Het fieldlab Groene Hart is een belangrijk vervolg in dit proces.

Bron website provincie Zuid-Holland
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolkt weer

In de ochtend is het bewolkt en valt er wat regen. De zwakke wind is zuid, de temperatuur 4°C.

In de middag is het bewolkt en mogelijk op het eind van de dag nog een opklaring. Er staat een zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht wolken en opklaringen. Het koelt af naar 6°C.

Zaterdag wordt een regendag. Er staat een matige zuidenwind. Met 10°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

MEEST BEKEKEN